Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná s jehněčím masem v bránici

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alca2

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min dle trouby

50 min (50 min tepelná úprava, dle trouby)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 750 kJ /
3 047 kcal
Bílkoviny234,84 g
Tuky233,28 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,52 g
Sodík 1,10 g
Sůl2,31 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso v poměru jak máme rádi (já použila 1:1) pomeleme společně s cibulí, česnekem a houskou. Přidáme koření, sůl, trochu hořčice (u nás se vždy přidávala pro chuť),, 3 vejce, trochu vloček (místo strouhanky, není po upečení poznat). Vše řádně promícháme a případně podle chuti doplníme koření a sůl. Krok 2: Roztáhneme bránici zakoupenou v masně, já ji rozpůlila, rozložíme hmotu a zabalíme. Krok 3: Do pekáče dáme trochu vody (bez tuku, bránice je mastná) a pečeme v horkovzdušné troubě na 200 st. C nejdříve přikryté asi 20 min., potom dopečeme odkryté za občasného polévání do červena.

Zveřejněno 29. 5. 2021

Poznámka autorky alca2

Koření použijeme podle zvyklostí a chuti, možno použít i směs na mleté maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s jehněčím masem v bránici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9JD3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s jehněčím masem v bránici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9JD3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: koření dávám od oka, po zamíchání ochutnám a podle chuti přidám, co mi na chuti chybí. Jak jsem napsala do poznámek, lze použít hotovou směs koření. Celková doba pečení závisí na tloušťce sekané a na troubě, cca 50 min.
Poměr masa může být různý podle možností a chuti. Dobrou chuť

Množství masa jsem snad správně odečetla z postupu a napsala do surovin. Ale aspoň náznak kolik koření?
A celková doba pečení?

Suroviny:
bok vepřový, maso jehněčí, cibule, česnek, houska, sůl, pepř, kmín drcený, tymián, paprika, chilli, majoránka, hořčice, vločky ovesné, vejce, bránice

Přidat fotografie receptu