Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaná bublanina s broskvemi

Bublanina je klasický moučník, který je oblíbený díky dobré chuti a velice jednoduché a rychlé přípravě. Vyzkoušejte třeba tuto - v nadýchaném a vysokém těstě se skrývají sladké kousky šťavnatých broskví.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 043 kJ /
727 kcal
Bílkoviny34,72 g
Tuky63,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 423 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy4,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce dáme na váhu celá i se skořápkou. Tolik, kolik váží vejce, navážíme cukru a stejné množství i polohrubé mouky. Krok 2: Pak vejce vyklepneme do šlehací mísy, přidáme cukr a šleháme. Při šlehání pomalu přidáváme 4 lžíce horké vody, olej a po trochách přidáváme polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Krok 3: Ušlehané těsto vlijeme do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem. Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Krok 4: Broskve necháme dobře okapat, nakrájíme je a obalíme v mouce, aby nespadly na dno. Poklademe je na těsto a dáme péct. Krok 5: Pečeme na 180 °C asi 35-45 minut podle typu trouby. Vychladlou bublaninu nakrájíme.

TIP: Jak upéct bublaninu s ovocem - otázky a odpovědi

Zveřejněno 7. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaná bublanina s broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kY7X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaná bublanina s broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kY7X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Bayta: :-K moc děkuji :-K

Je opravdu nadýchaná a chutná skvěle :-)

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, voda, olej, kypřící prášek, kompot broskvový

Přidat fotografie receptu