Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezovo - jogurtové nanuky

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min Příprava bez doby mražení.

10 min (10 min příprava, Příprava bez doby mražení.)

Suroviny

Porce: 4 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 588 kJ /
380 kcal
Bílkoviny7,40 g
Tuky4,70 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy76,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květy prohlédneme a zbavíme případných nečistot. Nasbírané v čistém prostředí je není třeba oplachovat. Do nádoby menšího sekáčku potravin odstřihneme z celého květenství jen drobné kvítky bez stopky. Přidáme cukrový sirup, citronovou šťávu a rozsekáme - rozmixujeme. Následně přidáme jogurt. Krok 2: Připravenou směsí naplníme nanukové formičky, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit. Krok 3: Ze silikonových forem jdou nanuky velice lehce "vyloupnout". Plastové formičky můžeme na okamžik ponořit do horké vody a nanuky půjdou taktéž lehce vyjmout.

Zveřejněno 10. 6. 2021

Poznámka autorky Merylas

Cukrový sirup si připravíme předem, dělávám si ho do zásoby. Svaří se stejný poměr vody a krystalového nebo krupicového cukru. Třeba 300 g cukru a 300 g (ml) vody. Po zchladnutí uskladníme ve sklenici s víčkem v chladničce. Používám ho i na doslazení různých nápojů, hlavně studených, kde se běžný cukr dlouho rozpouští.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezovo - jogurtové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kY7x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezovo - jogurtové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kY7x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

casino: A přitom se mně moc cukru nechce dávat. :-) Trochu alkoholu občas dávám do zmrzlin, hlavně sorbetů. Do nanuků už méně, ty mám hlavně pro děti. Co jsem ale vyčetla, tak se to nemá s alkoholem přehánět zase skrz tuhnutí.

Merylas: "Ono tím zmražením se většinou chuť a aroma jakoby trochu sráží dolů,..."
Jj a proto jsou zmrzliny obvykle přeslazené ;-)
Cukr (a alkohol) chuť zvýrazňuje :yes:

Eja57: Nepřeháněj. :-):-*
casino: Tak ten pudink by stál za vyzkoušení. :yes: Já zkoušela dělat tyto jogurtové nanuky s už hotovým domácím sirupem. Další pokus byl ten, že jsem ty ostříhané květy zalila 2 lžícemi vody, přidala cukr a až se rozpustil, tak jsem vše rozmixovala, takže bez zahřívání. A do třetice jsem zkoušela udělat přímo z čerstvých květů a cukrového sirupu a tyto se mi zdály po zmražení nejvíce aromatické. Ono tím zmražením se většinou chuť a aroma jakoby trochu sráží dolů, nebo jak to napsat. A taky sladkost. :-K

Aha:-O
Bez vaření?:-O:yes:
***
Kdysi jsem v mléce vyvařil okvětí, zamrazil v litrových kartonech od mléka a posléze vařil pudink s vanilkovým pudinkem (80g)
Strašná dobrota:-!:yes::yes::yes:

Vždyť to říkám pořád...nanukova královna:yes::-K

Suroviny:
květy černého bezu, sirup cukrový, šťáva citronová, jogurt

Přidat fotografie receptu