Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kuřecí směs s játry a paprikami

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 339 kJ /
559 kcal
Bílkoviny82,76 g
Tuky13,78 g
Vláknina8,04 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 566 mg
Sůl1,39 g
Sacharidy24,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, zakápneme olejem, opepříme, mírně osolíme a promícháme. Na stejné kousky nakrájíme očištěná játra, dáme do misky a spaříme vroucí vodou, necháme na sítku okapat. Pak játra osušíme papírovou utěrkou a poprášíme moukou. Do hluboké nebo wok rozehřáté pánve dáme olej, játra orestujeme ze všech stran a vyndáme na talířek. Krok 2: Do stejné pánve dle potřeby přidáme ještě 1 lžíci oleje a opečeme připravené maso ze všech stran dozlatova. K opečenému masu přihodíme nasekanou cibuli a česnek, necháme rozvonět a přidáme papriky nakrájené na proužky. Krok 3: Podle potřeby podlijeme troškou horké vody s kuřecím vývarem a vrátíme játra do pánve. Přidáme protlak, špetku cukru, harissu a dusíme pár minut až bude zelenina na skus. Zahustíme lžičkou škrobu rozmíchaného v trošce vody a dochutíme solí. Podáváme s malými bramboráčky nebo rýží a hodí se také k plnění tortilly.

Zveřejněno 14. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní kuřecí směs s játry a paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J4PD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní kuřecí směs s játry a paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J4PD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

tara23: :-) moc děkuji za komentář a jsem ráda, že všem chutnalo, :-K krásný den

Dnes jsem hledala k obědu něco nového a našla jsem <3:-K.
Moc dobrá směska. Uvařila jsem půlku pikantní a druhou bez harrisy. Všichni chválili

Eja57: Snažím se chodit do krámu v době, když tam "baby", co musí být právě u toho regálu, kde si v klidu vybíráš zboží Ty, a bez skrupulí ochmatají i v době koronaviru půlku koše rohlíků, nejsou. Oficiálně to odůvodňuju tím, že když nejsou lidi, nejsou ani bacily! :-D

Dajda: no, Rohlíček je :yes:
No když to chceš vidět si otevři jejich web...ja nesnáším baby v krámech;-( Takže Rohlíček to jistí, maso, uzeniny, sýry, zelovoc....a 99,99% jistota super kvality...

Dajda: ;-) chápu - ber to jen jako informaci, že je to možné (pro mne cenově stejně nedostupné):-K

Marie Svarcova: Na Rohlík apod. vždycky zapomenu, tam se dá leccos sehnat, co jinde není. Jenže já plánuju, co nakoupit, až když to uvidím. :-)

Dajda: :-) děkuji za komentář. Husí játra se dají koupit i dnes např. Makro nebo Rohlík . samozřejmě nejsou každý den a cena je hodně vysoká, Ale kdo tu možnost má za luxus si zaplatí aneb koupit si je nemůže každý.:-K Krásný den

Marie Svarcova: Hřebíček se přidával k husím játrům, tak to zřejmě evokuje tu dávnou chuť - dneska už husí játra doma nikdo nedělá - pokud si husičku sám nevykrmí, tak je nikde nekoupí.

casino: :-) moc děkuji za komentář, přeji dobrou chuť a krásný zbytek večera :-K (já mám ráda ještě špetku mletého hřebíčku , mamka tak dělávala králičí na másle a zapíchla do nich 2 celé hřebíčky , moc dobré)

"Pikantní kuřecí směs s játry a paprikami"
Játra nespařuji, ale našel jsem hafo rcp, kde se játra spařují a skoro stejné množství otázek, proč že se to vlastně dělá? ;-)
Stran délky tepelné úpravy je rozhodující vystihnout ten správný okamžik, kdy už z masa po vpichu nevytéká krev ani růžová šťáva; pak jsou játra jako máslo :yes:
Na rozdíl od vepřových jater (hovězí jsem nedělal celá desetiletí) nejsou drůbeží játra na zpracování tak choulostivá :-)
OT
Óóó přírodo! Mít doma nějaké játro, tak ho hnedle hodím na pánvičku s kouskem sádla a sním ho jen tak (sůl, pepř a možná kapka vorčestru :-K

Veronika.Hrozna: :-) děkuji za komentář, já jsem si říkala, že se vlastně zatáhne povrch jako u masa a nejsou pak vysušená, do mléka dávala moje mamka ledvinky ale ani to já nedělám. Očištěné, nakrájené opláchnu studenou vodou, dám čistou studenou a 1 plnou lžíci kmínu nechám dojít k varu jen jednou překulit varem a slít na cedníku, propláchnout opět studenou vodou - odpadne zdlouhavé namáčení v mléce a nejsou ničím cítit - chuťově skvělé . Zřejmě je to něco podobného, :-K Hezký den

Ja davam jatra do mleka , na hodinu.Nejsou pak horke. Jsou lahodnejsi. Mozna to same ,dela i horka voda....

magdalenka: :-) Děkuji za komentář, abych řekla pravdu před asi 25 lety mi to poradil jeden pan kuchař a od té doby to dělám, Už jsem to viděla i v několika jiných receptech , připadají mi chutnější, jemnější a světlejší.:-K Hezký den (třeba to bude vědět pan Casino ;-) a napíše)

Prosím, prečo sparuješ pečienku - játra? Doteraz som sa s tým nestretla, tak ma to zaujalo. Ďakujem.
Inak, máš to krásne, ako vždy.

Suroviny:
maso kuřecí, játra kuřecí, cibule, česnek, chilli paprika čerstvá, protlak rajčatový, cukr, pasta harissa, vývar kuřecí, škrob, pepř mletý, sůl, olej rostlinný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu