Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na pepři (podle srnčího)

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 133 kJ /
988 kcal
Bílkoviny5,60 g
Tuky100,74 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 121 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy12,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso prošpikujeme (ale také nemusíme), osolíme a opepříme. Nemusíme se bát ho opepřit hodně. Krok 2: Nakrájíme nadrobno cibule i slaninu. Obojí smícháme. Na dno pekáčku dáme vrstvu této směsi a na to položíme maso a zase zasypeme cibulí a slaninou. Z tohoto je vidět, že cibule bude celkem hodně. Téměř se s ní zakryje celé maso. Krok 3: Navrch dáme kousek másla, podlijeme trochou vody a dáme péci při teplotě 200 °C, zpočátku přikryté za občasného obrácení, podlévání a polévání výpekem. Pak se nechá odkryté už jen zčervenat. Krok 4: Je dobré podávat s bramborem a jako chuťovku k masu brusinky spolu s kompotem.

Zveřejněno 24. 6. 2021

Poznámka autora Gregusa

Maminka podle tohoto receptu dělala srnčí a zajíce. Zajíc, to mne právě přivedlo na myšlenku (ušatec jako ušatec) udělat tak králíka a je to super! Snad bych řekl, že ještě lepší, než ta divočina. Nyní tak dělám také kuřecí stehna, ale ta jsou sama o sobě dost tučná, takže v tomto případě másla opravdu malinko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na pepři (podle srnčího)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DXlK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na pepři (podle srnčího)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DXlK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

evula: to může být zajímavé.:-K V tomto receptu se používá právě mletý černý pepř a i když je ho relativně hodně, není pokrm vůbec pálivý. Nevím, ale pepř v celku by mi asi vadil při kousání. Pepř v celku používám hlavně na steaky, ale zelený, ten je jemný a nevadí na zkus. :-)

Dělala jsem podobného,už nevím z jakého receptu, prakticky totožně, ale pepř se dával vcelku, zato celý sáček.Tím,že nebyl drcený, se uvolnila více vůně a méně pálivost, zkuste někdy pro srovnání

Moc vydařený recept:-K a pečené maso s brusinkami dává vynikající chuť.<3:yes::-K

Suroviny:
slanina, cibule, pepř mletý, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu