Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledvinky na cibulce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby odležení

20 min (20 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie924 kJ /
221 kcal
Bílkoviny6,95 g
Tuky11,28 g
Vláknina0,01 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 81 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy22,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledvinky necháme před zpracováním cca na hodinu zmrazit (lépe se pak čistí). Rozřízneme je a opatrně vyřízneme žilky a tučné části. Pak je dáme namočit do mléka, přibližně na 2 hodiny. Krok 2: V hrnci na rozehřátém másle osmahneme do zlatova nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme ledvinky a necháme je za neustálého míchání zatáhnout. Krok 3: Jakmile se zatáhnou (2-3 minutky) posypeme solí a pepřem, podlijeme vývarem a stále mícháme (cca 5 minut, ne déle, aby neztvrdly), nakonec přidáme maizenu na zahuštění. Podávala jsem s rýží.

Zveřejněno 27. 6. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Místo maizeny je samozřejmě možné použít klasickou mouku, tento recept je připravovaný jako bezlepkový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky na cibulce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zk8w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky na cibulce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zk8w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ledvinky vepřové, mléko, máslo, vývar, sůl, pepř, škrob kukuřičný

Přidat fotografie receptu