Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda z plecka

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 5 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 216 kJ /
1 964 kcal
Bílkoviny227,90 g
Tuky109,57 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,47 g
Sodík 810 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze špalíku masa uděláme pokud možno jeden, případně dva plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru. Krok 2: Ze tří vajíček a jedné cibule na trošce sádla uděláme v rendlíčku míchanici, přidáme do ní i nasekanou petrželku. Čabajku nakrájíme našikmo na tenké plátky. Krok 3: Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a ze dvou třetin potřeme hořčicí, poklademe plátky čabajky, vložíme náplň z vajíčkové míchanice a navrch položíme na ¼ překrojené kyselé okurky. Pak roládu zabalíme a svážeme potravinářským provázkem. Nakonec roládu obalíme v hladké mouce. Krok 4: V pekáčku rozpálíme zbytek sádla a roládu na něm necháme zatáhnout. Potom do pekáčku k roládě přidáme na ¼ překrojenou tu druhou cibuli, trochu podlijeme vodou a zpočátku pečeme přikryté asi hodinu, za občasného otočení a polévání výpekem při teplotě 180 – 200 °C. Krok 5: Když je maso skoro měkké, dopečeme ještě tak půl hodinky už odkryté. Během pečení podléváme, obracíme, poléváme výpekem a necháme zezlátnout. Podáváme s bramborem, knedlíkem nebo rýží.

Zveřejněno 1. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda z plecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lJ2g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda z plecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lJ2g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, čabajka, cibule, okurky sterilované, vejce, hořčice plnotučná, sůl, pepř, sádlo, petrželka, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu