Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké sýrové tyčky

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min plus odleženi

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, plus odleženi)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 259 kJ /
3 408 kcal
Bílkoviny101,44 g
Tuky261,11 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 1,77 g
Sůl4,34 g
Sacharidy160,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin propracujeme těsto. Krok 2: Vyválíme a vykrájíme tyčky. Přendáme je na plech s pečícím papírem a necháme 30 minut odležet v chladu. Krok 3: Po odležení potřeme tyčky rozšlehaným vajíčkem a posypeme nastrouhaným sýrem. Krok 4: Plech vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

Zveřejněno 4. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké sýrové tyčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yZXP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké sýrové tyčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yZXP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

No, receptů tzv. 1:1:1 není nikdy dost, že ;-)
***
Čím méně je těsto propracované, tím více listuje :yes:
Pokud vyválený plát rádlujeme přímo na plechu (třeba i obráceném) nebo na papíře, pak nemusíme přendávat jednotlivé kousky - tyčky se pečením samy rozestoupí :yes:
A když se peče z celých balení tuku a tvarohu (lepší je z fólie), pak nejsou ani žádné zbytky ;-)

Suroviny:
mouka hladká, máslo, tvaroh, žloutek, parmazán, sůl, pepř černý, vejce

Přidat fotografie receptu