Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kousky s medem a pečenými brambory

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 750 min Doba přípravy: 720 min Doba tepelné úpravy: 30 min

750 min (720 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1-2 podle hladu strávníka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 650 kJ /
2 067 kcal
Bílkoviny5,51 g
Tuky142,75 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy187,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájej na nudličky osol, opepři a vlož do misky, přidej tekutý med, na jemno nakrájenou feferonku (může být i s jadérky) a listy bazalky, promíchej ulož do lednice na 12 hodin (čím déle tím lépe). Krok 2: Rozehřej pánev s trochou oleje na kterou dej naložené kousky masa a řádně osmaž. Maso opékej 8–10 minut (dle velikosti kousků). Krok 3: Brambory omyj (rané) nebo oloupej (pozdní), rozkrájej na čtvrtky, polož jednou z řezných ploch na vymazaný pekáček a vlož do rozehřáté trouby (220°C) na 25 minut. Krok 4: Teplé medové kousky dej na talíř a přidej hotové pečené brambory.

Zveřejněno 5. 8. 2009

Poznámka autorky Paprika

Pánev na které se smažily kousky s medem doporučuji vytřít dokud je teplá chlebem nebo rohlíkem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kousky s medem a pečenými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Oy5r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kousky s medem a pečenými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Oy5r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tondo - máš vzkaz ;-)

Pokud mužu poradit - čím déle je maso naložené tím lépe. Dnes je středa,zítra bych naložil a nejdřív v sobotu večer bych vařil.Jak jsem psal dřive, mam v lednici jestě jedny kousky s alkoholem a dalšími přísadami na které si nemohu vzpomenout (nakládat maso po flámu nic moc), a to prosím je tam už od neděle. Před chvíli jsem byl prověřit jeho stav, a ke sé hrůze jsem zjistil,že jsem tam nedal slivovici(jak jsem psal) ale rum. Tak zitra uvidime.
:-((:-?
Tonda - u Papriky překvapen

No to vypadá bombasticky.:yes::yes::yes:. Už vím co zítra budu vařit. DÍKY

Chvalit nemusiš,to by mě vyčetla,že jsem si tady celé dny jenom podstrojoval pod nos a nic jiného nedělal. A to mám v
ledničce ješte jedny kousky, a to si nemohu vzpomenout co jsem tam vrazil.Pamatuji si jen tolik,že je taky trocha slivovice.Zas bude to aspoň překvapení.Budou zítra k večeři.:-8
Tonda- u Papriky hledající paměť

mam v chladnicke len jeden jediny reznik z kare, tak to teda spacham a uvidim...cisty med...hm...dam vediet ako to dopadlo...a pred manzelkou ta pochvalim;-)

Vybusna - chutí to ozaj skvele.Byl to ode mě velký experiment,nikdy jsem s medem nevařil(pouze popíjel v medovici).Zbylo mi maso, a nevěděl jsem co s ním.Tak jsem jej naložil co jsem měl nejblí v tu chvíli poruce.Chuť sladkého a feferonky i s jadýrky je doopravdy velice zajímavá - ani sladké ani ostré.Upozorňuji,že pánev na které jsem kousky dělal,jsem vytřel chlebem tak,že myčku budu muset propustit.
Jedním slovem je to výborné.:-!:-D
Tonda - u Papriky dmoucí se pýchou

tondo prosim ta....a ako to chuti...nieze by som nikdy nejedla maso z medovej marinady, ale vzdy v tom mede boli aj ine nesladke komponenty...sojova omacka, cesnak, skorica...alebo pod...

Maso jsem měl maložené v medu 48 hodin a stálo to za to. Všem se omlouvám za nebarevnost jídla na talíři, ale po prvním ochutnání jsem dospěl k názoru,že další zeleninové přílohy by to jen zhoršily.Med,feferonka a bazalka v závislosti na pečených bramborách, no prostě bomba(ta největší).Neznám již mnoho lepších způsobů jak zakončit celodenní stravování, potažmo večer. Brzy budu muset zopakovat. A to jsem se medu vyhýbal jako čert kříži(nevadil mě pouze v medovici) Doporučuji.:-8:-D:-!:yes:
Tonda-právě u Papriky s plným břichem

Tématické fráze:
vepřové maso na medu, vepřové nudličky na medu, vepřové kousky, vepřové kousky s bramborem, vepřové na medu, vepřové s medem, vepřové maso s pečenými brambory, pečené maso s medem, vepřové kotlety s medem, pečené maso na medu, pecene koleno s medem, vepřové kotlety na medu, maso naložené v medu, marinování masa, vepřové nudličky s bramborem, vepřové karé, veprove nudlicky s medem, naložená vepřová pečeně, vepřová pečeně naložená, naložené vepřové nudličky

Suroviny:
kotleta vepřová, olej olivový, med tekutý, feferonka, bazalka čerstvá, sůl, pepř, olej olivový, brambory, olej olivový

Přidat fotografie receptu