Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátečky v Gravy omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 930 kJ /
700 kcal
Bílkoviny2,87 g
Tuky52,80 g
Vláknina0,08 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 614 mg
Sůl1,64 g
Sacharidy53,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Gravy: Rozdrtíme do misky bujónové kostky a přelijeme horkou vodou. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo a za neustálého míchání přimícháme mouku, cibulový prášek, pepř a sůl. Mícháme metličkou a postupně začneme přilévat bujonovou směs a asi za 1,5-2 minuty by směs měla získat hustou táhnoucí se podobu. Krok 2: Masové plátky trochu naklepeme a ze stran nakrájíme, aby se nekroutily při tepelném zpracování. Na pánvičce na rozpáleném ohni zprudka z obou stran opečeme, vyjmeme z oleje. Krok 3: Osmahnuté plátky přidáme do pánve s Gravy omáčkou a vše dohřejeme. Podávala jsem s domácími hranolky (pouze lehce posypané grilovacím kořením a pečené v troubě).

Zveřejněno 18. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátečky v Gravy omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8pWo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátečky v Gravy omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8pWo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

4 bujóny na půl litru vody :-O

Omacka Gravy se pripravuje pouzitim zcezeneho vypeku z peceneho masa ( veprove, kureci, kruti, hovezi), nebo zredukovaneho vyvaru, oboji zahusteny jiskou. V pripade zredukovaneho vyvaru, muze se jeste dochutit vinem, kvalitnim octem, worcestrem, bylinkami . . . V ceske kuchyni nic neobvykleho, jen se vypek vetsinou jemne zaprasi moukou pak, podle potreby naredi a necha provarit.
Toto, co jsi zde "predvedla", je opravdu ta nejhorsi varianta a divim se, ze jsi vydala energii neco podobneho ukuchtit, natoz pak i "zkonzumovat".
Pochopitelne stale plati, ze proti gustu . . . . . .

Suroviny:
maso, sůl, olej rostlinný, bujón hovězí, voda, máslo, škrob, cibulový prášek, pepř černý, sůl

Přidat fotografie receptu