Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá klobása z kapra

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 025 kJ /
723 kcal
Bílkoviny62,31 g
Tuky35,48 g
Vláknina6,21 g
Cholesterol 478 mg
Sodík 540 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy36,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapří maso bez kůže a kostí dvakrát semeleme na masovém strojku. Cibuli nakrájíme na jemno a spolu s nastrouhaným rohlíkem přidáme k masu. Přidáme vejce, tymián, mletý kmín, česnek rozetřený s pepřem a solí. Promícháme a utvoříme dva válečky. Krok 2: Válečky stočíme do tvaru šneka, jako když děláme bílou klobásu, propíchneme 2 špejlemi, kterými pak při opékání otáčíme. Šneky poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a opečeme v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovým salátem nebo brambory.

Zveřejněno 26. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá klobása z kapra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3kVr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá klobása z kapra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3kVr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Anna Kocikova: Moc ti děkuji,:-K:-K:-K velký kapři jsou puštěný a 50 cm máme zmrazený.:-K:-K:-K

Jaruško,moc dobrý nápad:yes:Kapra máme rádi a tato úprava se mi moc líbí:-K:yes:

:-KVeronika.Hrozna: máma sice nadává, že jsem je zpovykala, já si to tak úplně nemyslím. Já se také nepřenesu přes některé chutě. Na druhou stranu jsou kluci neuvěřitelně vydrezírovaní co se týká chodu domácnosti a hospodářství proti jiným dětem, které k nám jezdí s rodiči třeba na brigádu. Nikdy neslyším ..se mi nechce, to nebudu dělat... A to je jim 6 a 7 let.
A co se týká jídla, myslíte, že by je pradědeček nebo prababička nechali hladem?:-D

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D:yes:

magdalenka: Tedy, to by mě vytočilo taky, jako žábu v mixéru! ;-)

hospodyne: Já to doma zatrhla, ihned v útlém věku dvou let! Pomohlo ihned ........;-) Já bych to doporučila! Nechceš, nevadí, já to spapám. Pak je potomek hladov, až do příštího krmení! Mohu zaručit, že to naprosto dobře funguje a budete to opakovat, jenom 2-3 x! Pak si to dobře rozmyslí, a zůstane jen u brblání, ale s plnou pusou.:-D:-D:-D

hospodyne: jedného takého "šňůrkového" máme v rodine...v reštaurácii odmietol jesť hranolky, pretože nemali ten správny tvar...:-D niekedy je na zabitie, ani vek ho neospravedlňuje...

:-Kmagdalenka: je ale pozoruhodné, že když jsme měli opravdové humrové chlebíčky, šňůrky tam nikdo neměl:-D

hospodyne: :-D:-D:-D

hospodyne Moc děkuji, že jste to uvařila, já dnes dělala kapří hranolky.:-K:-K

:-Kněkterým chutnalo. Byl tam ale jeden nejmenší, nasál a nevěřícně pronesl : "šňůrky, no to snad ne". Ale nakonec snědl všechno.
Když byl nejstarší vnuk maličký, rád seděl na klíně a jedl s dospělými z jednoho talíře. My starší jsme měli k obědu segedín. A on to komentoval " je to moc doblé, ale ty šňůlky mi vyndejte." Nějak se to ujalo a od té doby termín " že by šňůrky? " značí pokrm podezřelé kvality, ne-li zdraví přímo škodlivý!! A někdy je to na facku:-D:-D

Marie Svarcova: Moc děkuji.:-K:-K

:yes::yes: zajímavý recept, stojí za vyzkoušení , dělám z různých ryb rybí kuličky, krokety a dětem vždy chutnaly, protože nemají kostičky. <3:-K

:-Kv naší rodině je polovina rybích " odmítačů" a polovina zbožňovatelů. A protože rodná vnuků správně soudí, že ryby jsou pro správný růst nezbytné, odehrávají se kolem tohoto druhu masa roztodivné tanečky. A já se zbaběle snažím jim ten úděl usnadnit:-8 No, co už, ryby jsou připravené v lednici.

hospodyne: Moc děkuji, já jich mám také plný mrazák. Zítra vytahuji zase znovu na přání, na kapří hranolky.:-K:-K

Suroviny:
kapr, rohlík, vejce, cibule, pepř mletý, kmín mletý, tymián, česnek, mouka hladká

Přidat fotografie receptu