Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový závitek

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 750 kJ /
896 kcal
Bílkoviny62,47 g
Tuky48,58 g
Vláknina9,42 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 2,69 g
Sůl6,60 g
Sacharidy49,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Paradajky a syr narežeme na malé kocôčky, pridáme na plátky narezaný csenak, sekanú bazalku, nadrobno narezaný párok a šťavu. Dobre premiešame. Zmes navrstvíme na rezne a stočíme do závitku. Upevníme ihlou. Krok 2: Závitky na oleji opečieme zo všetkých strán, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu zahustíme solamylom rozmiešaným s pretlakom a troškou odobratej šťavy. Závitky podávame preliate šťavou s cestovinou.

Zveřejněno 6. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1rBm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1rBm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Tejaja:-)závitky,roládky,..aj.motanice jsou naše oblíbené a proto si tvoje uložím a těším se až je udělám.Kombinace rajčat bazalky sýra,..je mi blízká a musí to být moc dobré:-p.No a fotečky jsou taky za jedna;-),jen pro mě jako příloha rýže a pro manžela brambor:-)

Mně také chutnají víc vepřové závitky a tento je moc dobrý:-p..Bodík:yes:

:-D

Iljuška, tak otvor CD mechaniku, ide to;-) bazalku si vyber...:-D;-)
Laďka, tak to ti nezávidím, s tými prílohami to máš pestré, čo tak všetkých ukecať na chlieb a je to ?:-D
Janka, na španielske vtáčky používam hovädzie, ale u nás sa plnia špalíčkom mrkvy, kyslej uhorky, slaniny a štvrťkou vareného vajíčka. Iné plnky nie sú pre nás španielske vtáčiky a to použijem skôr bravčové a ešte častejšie hydinové mäso.

já můžu závitky ze všeho, jarní bych si zrovna dala.
Terezko - bez té bazalky - prosím poslat přes kabel ;-)

Souhlasím, Jani - taky mně osobně víc chutná vepřové. Ale zas když přijdou mladí - uznávají jen hovězí - takže dělám obojí a každý si pochutná;-):-p:yes::yes: - jinak u nás by byla i legrace s přílohou, posuďte - já: rýže, manžel: zásadně kolínka, zeť - knedlík no a jedině snacha se nechá ukecat na rýži, abych jí nemusela vařit brambor :-D:-D:-D

Mi chutnají vepřové závity-(ptáčky) víc z toho vepřového, než z hovězího. I ten ptáček z mletého masa byl super. Je to šťavnatější, ale je to jen můj názor. Dobrá náplň!!:-p:yes:

Tématické fráze:
vepřové závitky, vepřové závitky s rýží, veprovy zavitek, vepřový ptáček, vepřové ptáčky, vepřove ptačky nebo zavitky, vepřový závitek s rýží, vepřoví závitek, spanielske vtacky, vepřový závitek recept, recept na vepřový závitek, veprový ptacek s ryzi, veprovezavitky, vepřoví ptáčci, španielské ptáčky, spanielsky ptácek, jarní závitky recept, závitek z vepřového, jarní zavitek, vepřový závitek,ptáček

Suroviny:
řízek vepřový, rajče, sýr tvrdý, česnek, bazalka čerstvá, párky, solamyl, protlak rajčatový, olej, sůl, pepř, šťáva citronová, vývar

Přidat fotografie receptu