Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky v hořčičné marinádě - salát

Hodnocení receptu je 4,4 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 057 kJ /
731 kcal
Bílkoviny12,11 g
Tuky32,75 g
Vláknina21,59 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 468 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy91,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uhorky umyjeme, prekrájame pozdĺžne, potom priečne (z jednej máme 8 menších kúskov, úplne malé len po dĺžke). Krok 2: Dáme do misy, pridáme ostatné suroviny, premiešame, zakryjeme. Necháme stáť v chladničke minimálne 3 hodiny, musí sa to uležať. Uhorky púšťajú šťavu, sem tam môžeme premiešať.

Zveřejněno 30. 7. 2021

Poznámka autora magdalenka

Množstvo surovín je orientačné, každý podľa svojej chuti. Nám najviac chutí horčica kremžská, každý si recept môže upraviť aj pridaním iných korenín.

Šalát vydrží v chladničke pár dní, u nás maximálne dva dni. Konzumujeme ako prílohu, alebo "len tak".

Recept som našla dávnejšie na Internete (čiastočne iný), pre mňa neznámy. Stal sa u nás hitom tohto leta, pripravujem aj dvakrát do týždňa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurky v hořčičné marinádě - salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oMXz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurky v hořčičné marinádě - salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oMXz

Marie

Komentáře (12)

KatkaCechova: ja som vďačná za priaznivú reakciu.

To je velká dobrota :-) V lednici vydržely naložené krásně čtyři dny. Děkuji :yes:

Jaromira18: bude mi potešením, ak vám doma zachutí.

srettka: sme veľkospotrebitelia kremžskej horčice, teda manžel bez nej nevie existovať. Šalát treba dosť výrazne všetkým ochutiť, po odstáti sa výraznosť zmení. A čím je uhoriek menej, tým viac chutia.

Připomíná mi to hořčičnou zálivku. Jen dávám med místo cukru. Ale vyzkouším. Ke kremžské mám vřelý vztah už od dětství, takže sázím na jistotu<3

Okurek máme hodně, určitě to udělám.:yes::yes:

magdalenka: Pěstují mladí, letos se daří, mají hadovky a pak jakési svačinky, ty vůbec neokrajuji ;-)

magdalenka: Určitě, mému muži ano, jedl by okurky pořád..:-D

mika59: snad ti bude chutit. Chce to dost cesnaku, co by som povodne neverila.

yanull: salatovky asi osupat... Ja mam na vsetko radsej nakladacky, su jemnejsej chuti.

Mám podobný recept s hořčičným semínkem. Taky ho dělám často. Vyzkouším i tento:yes:. Přidala jsem do podobných..:-)

Okurky nakládačky nemám, ale zato těch ostatních velmi mnoho, zkusím to z nich, páči sa mi ;-):yes::-K

Suroviny:
okurka čerstvá, cukr moučkový, olej, ocet, sůl, hořčice, česnek, pepř

Přidat fotografie receptu