Suroviny
Porce: cca 18 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 572 kJ / 2 049 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,16 g |
Tuky | 28,73 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 4,21 g |
Sacharidy | 372,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vařící vody dáme sůl, olej a přidáme 80 g mouky. Vše důkladně promícháme a pozor, abychom se neopařili!
Necháme vychladnout, poté přidáme vajíčko a ostatní mouku. Dobře vypracujeme těsto a na hodinu ho uložíme do lednice. Po půlhodině těsto jednou propracujeme a znovu uložíme do lednice. Krok 2: Zatím připravíme náplň. Maso rozemeleme, přilijeme studenou vodu, sůl, pepř a nadrobno nasekanou cibuli. Vše promícháme a necháme v ledničce čekat, až bude odpočinuté těsto. Krok 3: Odleželé těsto vyválíme na placku tenkou asi 4 mm a vykrájíme kolečka o průměru asi 10-12 cm. Okraje potřeme vodou a na polovinu kolečka vložíme váleček z masa. Přeložíme těsto a vidličkou okraje přimáčkneme. Kapsy vkládáme do rozpáleného oleje a usmažíme do zlatohněda. Krok 4: Čebureky chutnají skvěle teplé i studené.
Necháme vychladnout, poté přidáme vajíčko a ostatní mouku. Dobře vypracujeme těsto a na hodinu ho uložíme do lednice. Po půlhodině těsto jednou propracujeme a znovu uložíme do lednice. Krok 2: Zatím připravíme náplň. Maso rozemeleme, přilijeme studenou vodu, sůl, pepř a nadrobno nasekanou cibuli. Vše promícháme a necháme v ledničce čekat, až bude odpočinuté těsto. Krok 3: Odleželé těsto vyválíme na placku tenkou asi 4 mm a vykrájíme kolečka o průměru asi 10-12 cm. Okraje potřeme vodou a na polovinu kolečka vložíme váleček z masa. Přeložíme těsto a vidličkou okraje přimáčkneme. Kapsy vkládáme do rozpáleného oleje a usmažíme do zlatohněda. Krok 4: Čebureky chutnají skvěle teplé i studené.
Zveřejněno 15. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čebureky-smažené masové kapsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3k3n
Moje poznámka
Čebureky-smažené masové kapsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3k3n
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
olej,
sůl,
vejce,
pepř,
paprika sušená sladká,
cibule,
voda
Komentáře (1)