Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na pivu a pečeném česneku

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 55 min

60 min (5 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 171 kJ /
1 475 kcal
Bílkoviny151,33 g
Tuky60,41 g
Vláknina27,85 g
Cholesterol 482 mg
Sodík 395 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy67,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, lehce osolíme a opepříme. Krok 2: Do kastrolu na rozehřáté sádlo dáme kmín, drobně nakrájenou cibuli a restujeme cca 4 minuty. Poté přidáme nakrájené maso a necháme ho prudce zatáhnout. Krok 3: Přidáme česnek, podlijeme pivem a 1 dl vývaru, přiklopené pokličkou dusíme 45-50 minut.
V průběhu dušení občas malinko podlijeme vývarem. Krok 4: Na přílohu jsou vhodné vařené brambory nebo bramborová kaše.

Zveřejněno 19. 8. 2021

Poznámka autorky Anna Kocikova

Dostala jsem 4 kg krásného česneku. Vždy, když mám větší množství, tak část upeču, vymačkám do krabiček a zamrazím.

https://www.toprecepty.cz/recept/40251-peceny-cesn...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na pivu a pečeném česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W50o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na pivu a pečeném česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W50o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

RubyRom: Děkuji:-K:-8

Výborné maso, skvěle chutná. :-K

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, sádlo vepřové, pivo černé, kmín celý, sůl, pepř mletý, vývar

Přidat fotografie receptu