Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí špízy v medové marinádě po čínsku

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby marinování

60 min (60 min příprava, bez doby marinování)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 919 kJ /
1 893 kcal
Bílkoviny141,01 g
Tuky93,91 g
Vláknina42,73 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 1,97 g
Sůl4,70 g
Sacharidy111,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: První připravíme směs koření. Vše dáme do malé misky a vše promícháme. V připravené míse důkladně promícháme všechny potřebné věci na marinádu a vložíme do ní na stejné kousky nakrájené maso, které v marinádě důkladně obalíme a necháme ho v chladu marinovat alespoň 2 hodiny. Ideální je nejlépe přes noc, ale stačí ty 2 hodiny. Krok 2: Papriku očistíme a nakrájíme přibližně na stejně velké kousky jako maso. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky a pak na čtverečky o velikosti masa Krok 3: Marinované maso napichujeme na připravené špízy spolu s paprikou a slaninou, dokud nejsou plné. (Můžeme ještě přidat cibuli, kdo chce) Naplněné špízy dáme na plech a pečeme je ve vyhřáté troubě na 180°C dozlatova. (Pokud nám zbyde marináda, tak s ní podlijeme špízy.

Zveřejněno 31. 8. 2021

Poznámka autorky MiskaM

Podáváme s bramborovými karbanátky.

Směs na koření jsem našla někde na netu a doporučuji ho takto udělat, chuťově a vůní je moc dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí špízy v medové marinádě po čínsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LQmD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí špízy v medové marinádě po čínsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LQmD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso krůtí, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, slanina anglická, koření pěti vůní, med tekutý, omáčka sojová, olej, česnek, skořice mletá, koření hřebíček, semínka fenyklová, pepř sečuánský, badyán, anýz, zázvor sušený, kurkuma, kůra pomerančová, ořech muškátový,

Přidat fotografie receptu