Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná z cukety nejen pro chlapy

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Keraj60

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 649 kJ /
1 828 kcal
Bílkoviny141,63 g
Tuky113,79 g
Vláknina25,88 g
Cholesterol 848 mg
Sodík 1,97 g
Sůl4,67 g
Sacharidy53,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nahrubo nastrouhanou cuketu osolíme, promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Pomocí sítka nebo plátýnka z ní vymačkáme tekutinu.
Vymačkanou cuketu dáme na rozpálenou pánev, dobře ji prohřejeme, přidáme sádlo nebo olej a za občasného mícháni restujeme 10-15 minut, až se vypaří voda a objem cukety se sníží.
Necháme vychladnout. Krok 2: Smícháme mleté maso s vajíčky, pepřem, majoránkou, česnekem a sýrem.
Přidáme vychlazenou cuketu, strouhanku dle potřeby, případně dosolíme a důkladně promícháme.
Vytvoříme šišku, dáme ji do pekáče a podlijeme vodou.
Nahoře na šišce vytvoříme prstem "drážku", do které nalijeme vodu. Krok 3: Troubu rozpálíme na 200 stupňů a pečeme zakryté 30-40 minut.
Potom odkryjeme a pečeme dozlatova.

Zveřejněno 2. 9. 2021

Poznámka autora Keraj60

Určitě by se ze směsi daly dělat i karbanátky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná z cukety nejen pro chlapy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lJzl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná z cukety nejen pro chlapy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lJzl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

V období cuket ji dělám často, máme ji rádi. Přidala jsem foto.:-K

Keraj60:
No dobře:-K
***
Koukám, že jste se prokecl se zdrojem receptu:-8
Je seriózní zdroj uvádět. že;-)

yanull: Já to našel na netu , cituji:„Mám ve zvyku, že si uprostřed sekané udělám prstem žlábeček. Malinko jej okmínuju. A jak se sekaná přelívá, tak v tom žlábečku drží voda, sekaná se nevysouší a dělá se stejnoměrně,“ vytáhne z rukávu svůj další trik na zachování šťavnatosti sekané šéfkuchař Sapík.

casino: Naštěstí nejsem novinář...:-D Vodu potřebuji odstranit ze směsi, jinak to bude řídké. Když se osprchujete, žízeň nezaženete.;-) A nechávám si radit od odborníků...„Mám ve zvyku, že si uprostřed sekané udělám prstem žlábeček. Malinko jej okmínuju. A jak se sekaná přelívá, tak v tom žlábečku drží voda, sekaná se nevysouší a dělá se stejnoměrně,“ vytáhne z rukávu svůj další trik na zachování šťavnatosti sekané šéfkuchař Sapík.:-)

:yes:<3:-K já bych si dala

yanull:
"Nahoře na šišce vytvoříme prstem "drážku", do které nalijeme vodu." :-)
***
Základní novinářská poučka zní:
Nepoužívejte ironii, vždy se najde někdo, kdo ji nepochopí: Anebo, ještě hůře, pochopí – ale přesto použije proti vám. :yes:

Takže, nejprve pracně vodu odstraníme a posléze ji znovu do produktu nacpeme...;-)
No, ale jistou logiku to má: s fáší se při vkládání do pekáče zajisté lépe pracuje, že :-K

Dovolím se zeptat, jaký účel má drážka na sekané? Vidím to poprvé, tak mě to zajímá, já osobně mám ráda sekanou hladkou a s pěkně vypečenou kůrčičkou ;-):-K

Suroviny:
cuketa strouhaná, maso mleté, sýr nastrouhaný, česnek, vejce, strouhanka, olej, majoránka, pepř, sůl, voda

Přidat fotografie receptu