Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Africký sumeček s liškami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 762 kJ /
421 kcal
Bílkoviny2,88 g
Tuky38,04 g
Vláknina6,98 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy5,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sumečka opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky velikosti soust. Kousky osolíme a opepříme podle chuti, opečeme v pánvi na másle s olejem. Krok 2: Současně v jiné pánvi necháme zesklovatět jemně nasekanou cibuli na olivovém oleji. Přihodíme plátky česneku a necháme rozvonět. Očištěné lišky, velké překrájíme, přidáme do pánve a chvilku restujeme, než se odpaří voda, kterou lišky pustily. Nyní zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Poté vlijeme vývar a při mírné teplotě částečně odpaříme, ale ne moc, aby zbylo s liškami trochu omáčky. Podle potřeby ochutíme solí, ale není to potřeba. Krok 3: Kousky sumečka podáváme zlehka promíchané s uvařenými těstovinami, které máme rádi. Navrch přidáme lišky, posypeme strouhaným parmezánem a zakápneme olivovým olejem.

Zveřejněno 5. 9. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Sumeček je velmi chutná ryba "bez kostí" a skvěle se doplňuje s liškami na víně. Rybu je možné vynechat a udělat lišky jen s těstovinami nebo zaměnit sumečka za lososa (nechávám porci v celku).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Africký sumeček s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qOJR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Africký sumeček s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qOJR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
sůl, pepř mletý, ghee, olej olivový, houby lišky, olej olivový, cibule šalotka, česnek, víno bílé, vývar, parmazán, olej olivový

Přidat fotografie receptu