Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NewYork cheesecake

Cheesecake patří mezi jeden z těch receptů, které mohou vypadat náročně. Existuje mnoho variant, pečené i nepečené varianty, ale ten klasický newyorský je naprosto úžasný. Pokud dodržíte pár jednoduchých kroků, zvládnete ho snadno i vy.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

kulatá forma o průměru 22-25 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 461 kJ /
3 934 kcal
Bílkoviny261,25 g
Tuky253,55 g
Vláknina0,01 g
Cholesterol 1,77 g
Sodík 6,22 g
Sůl13,57 g
Sacharidy151,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 180 ˚C. Dno formy vyložíme pečicím papírem. V misce smícháme nadrcené nebo rozemleté sušenky a rozpuštěné máslo. Rozprostřeme do připravené formy a utlačíme. Pečeme 8-10 minut a necháme vychladnout. Jakmile je forma studená, boky potřeme máslem a přilepíme na ně pečicí papír. Krok 2: Ve velké míse smícháme smetanový sýr, šlehačku a cukr. Pomocí ručního šlehače šleháme na střední rychlost zhruba 3 minuty, dokud není směs lehce načechraná. Přidáme zakysanou smetanu, škrob, sůl a vanilku, promícháme, aby se hmota spojila, ale už nešleháme. Nakonec přimícháme zlehka vejce, aby se směs nenašlehala, ale aby byla hladká a krémová. Nalijeme do formy. Krok 3: Dáme do trouby, na dno dáme pekáček, do kterého nalijeme hrnek vařící vody a troubu rychle zavřeme. Pečeme 30 minut na 180 °C, poté teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme dalších 30 minut. Během pečení troubu nikdy neotvíráme. Krok 4: Po upečení troubu vypneme, necháme ji zavřenou a koláč v ní necháme 1 hodinu tzv. dojít. Poté ho vyndáme a necháme úplně vychladnout. Přikryjeme fólií a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyndáme z formy, dozdobíme a můžeme servírovat.

Zveřejněno 9. 9. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

* Všechny suroviny musí mít vždy pokojovou teplotu! Toto množství používám do formy o průměru 22-25cm, podle toho, zda chci cheesecake vyšší nebo nižší.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka.varimslask...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

NewYork cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V419

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

NewYork cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V419

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Grejf: to moc ráda slyším a děkuji za krásné fotky <3:-K

easy příprava, super chuť :)

Pajaja:
"Každý jen tu svou, má za jedinou..."
No podobně jako vy zde, by mohli na naši cukrařinu nahlížet Taliáni ;-)

Vypadá moc hezky. Ale zlatý naše moučníčky než ty jejich cupcake bez fantazie téměř všechny stejné.

ferenze113: Z důvodu tzv. skryté reklamy bude Váš komentář smazán.

Suroviny:
sušenky bebe, máslo, sýr smetanový, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, cukr, škrob kukuřičný, vejce, vanilka

Přidat fotografie receptu