Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 15 min

155 min (140 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 porcí

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 184 kJ /
2 673 kcal
Bílkoviny66,60 g
Tuky99,14 g
Vláknina16,12 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 185 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy370,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pro domácí pekárnu:
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Krok 2: Ručně nebo s robotem:
Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 3: Hotové a vykynuté těsto na stole zlehka propracujeme, rozdělíme na dva kusy a každý kus rozválíme do kruhu. Krok 4: Kráječem na pizzu nebo nožem kruhy rozdělíme na 8 dílů (jako pizzu). Krok 5: Díly svineme do rohlíků (celkem 16), které uložíme na plech s pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple místnosti asi 25-35 minut kynout. Krok 6: Pak rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem (můžeme posypat celým kmínem) a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C / asi 13-15 minut).

Zveřejněno 10. 9. 2021

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W52X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W52X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Ivetulinka75: a já moc děkuji za jeho pochvalu :-) Jsem šťastná, že chutnají.

Dělala jsem dneska a jsou teda vynikající <3 Děkuji za recept.:-K

Marie Svarcova: děkuji, Maruško! :-* Škvarky v pečivu dělají divy :-D

:-)<3:yes::yes: nejlepší rohlíčky , máme je rádi :-K

Podle toho, jak se mi škvarky jeví sádelnaté či masové, dávám od 40 do 55 g škvarků. Při každém pečení posuzuji škvarky takto.

Tonja: děkuju :-K Nebude v té drti více sádla, než bývá v celých škvarcích? Jestli to není tímto...

Peču už po několikáté, teď dávám trochu méně sádla, dost ho pustí škvarky. Kupuji v řeznictví přímo škvarkovou drť. rohlíky jsou velmi dobré a doma oblíbené.

Suroviny:
voda, sádlo, škvarky, mouka hladká, cukr, sůl, pepř, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu