Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehenní plátky s pečenými žampiony

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 768 kJ /
423 kcal
Bílkoviny10,85 g
Tuky22,69 g
Vláknina14,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 919 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy37,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené řízky rozřízneme na poloviny, okořeníme a poprášíme moukou. Klademe je do zapékací misky nebo malého pekáčku, vyloženého papírem na pečení a zakápneme olejem. V misce prošleháme olej, sójovou omáčku, balsamiko, prolisovaný česnek a provensálské koření. Krok 2: Zapneme troubu na 190° C, rošt máme uprostřed.
Žampiony očistíme papírovou utěrkou, přidáme do misky k připravené směsi a důkladně promícháme. Vše přelijeme do menší zapékací misky a obě vložíme do předehřáté trouby. Po 10 minutách obrátíme řízky, promícháme žampiony a ještě pečeme 8-10 minut. Krok 3: Podáváme s různě upraveným bramborem nebo pečivem a salátem.

Zveřejněno 12. 9. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Žampiony můžeme nechat marinovat 1 i více hodin, budou pak tmavší. Hodí se podávané samostatně v míse ke grilovanému masu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehenní plátky s pečenými žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/054G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehenní plátky s pečenými žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/054G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řízky stehenní, mouka hladká, olej olivový, žampióny, česnek, olej olivový, omáčka sojová, balsamico, koření provensálské

Přidat fotografie receptu