Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Portobello jako řízek

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 283 kJ /
307 kcal
Bílkoviny14,16 g
Tuky8,46 g
Vláknina1,35 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy37,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme odřízneme nožky a překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny. Krok 2: Smícháme vejce, pivo, sůl, pepř a koření. Přisypáváme mouku a metličkou připravíme hustší těstíčko Krok 3: Strouhanku smícháme se sezamem. Žampiony namáčíme do těstíčka a obalujeme ve strouhance. Krok 4: Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku dozlatova z obou stran. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 5: Podáváme s různě upravenými bramborami a nejlépe domácí tatarskou omáčkou.

Zveřejněno 17. 9. 2021

Poznámka autorky mika59

Portobello jako řízek jsem tady nenašla. A přitom smažený má plnou a vynikající chuť žampionu. Všichni zapékají, ale smažený je výborný..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portobello jako řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lzpM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portobello jako řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lzpM

Marie

Komentáře (7)

Uvařeno, výborné, jen místo piva jsem dala do těstíčka klasiku - mléko.:-)

Díky za recept. Skvělá obměna jídelníčku, pokud máte rádi houby.
Při smažení doporučuji malou vyšší nádobu, upravujete-li žampiony portobello vcelku.

Jikotka: Já děkuji za milou zprávu..:-K:-K

Takhle stejně dělám bedly . . zdr ad

mika59: Děkuji za inspiraci, před chvílí jsem je dodělala ,ochutnala a jsou výborné...:-K:-K:-K

Simona Skolakova: Simi děkuji, opravdu je to dobré. Ta chuť žampionu je výrazná.

To je moc hezký recept,vždy jsem obalovala klasické žampiony a toto mi nenapadlo,tak až Portobello uvidím,vyzkouším tento receptík<3;-)

Suroviny:
portobello, vejce, pivo světlé, mouka hladká, strouhanka, semínka sezamová, sůl, pepř, koření houbová variace, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu