Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka Alfredo

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rizekB

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 914 kJ /
4 281 kcal
Bílkoviny114,99 g
Tuky248,03 g
Vláknina16,30 g
Cholesterol 635 mg
Sodík 1,93 g
Sůl4,82 g
Sacharidy389,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Scedíme a vrátíme do hrnce. Krok 2: Zatímco se vaří těstoviny, rozpustíme na pánvi máslo. Přidáme parmazán, smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku mícháme do zhoustnutí. Ochutíme petrželkou, solí a pepřem. Krok 3: Omáčkou přelijeme těstoviny a dobře, ale opatrně, promícháme, aby se těstoviny obalily. Pokrm můžeme ozdobit čerstvými bylinkami, například tymiánem.

Zveřejněno 20. 9. 2021

Poznámka autora rizekB

Pokud nám omáčka moc nehoustne, můžeme přidat trochu vody ze slitých těstovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka Alfredo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EAPg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka Alfredo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EAPg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

bofinka: na druhou stranu parmazán je moc drahý a smetana tomu dodá trochu bílkovin

bofinka: no vidíte :D hned je člověk chytřejší...PS omáčka nehoustla, což jsem očekával

Testoviny Alfredo "po americku" ;-)
Italsky original testovin Afredo obsahuje hojne maslo + parmezan (oboji s pridanim trosky vody z varenych testovin), jedna se o fettucine, smetana do originalu nepatri.

Suroviny:
těstoviny, máslo, parmazán, smetana ke šlehání, petrželka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu