Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí hřbet na žampionech

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 474 kJ /
591 kcal
Bílkoviny5,08 g
Tuky41,37 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hřbet ze všech stran osolíme, opepříme a poprášíme sušeným česnekem. Na rozpáleném oleji maso necháme rychle zatáhnout, dáme na moment stranou. Ztlumíme teplotu, přidáme nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Krok 2: Do hlubšího pekáče nalijeme olej s cibulkou, na ni položíme králičí hřbet, podlijeme vývarem, přikryjeme a necháme v troubě při teplotě 180 °C péct, dokud není maso téměř měkké. Krok 3: Poté přidáme očištěné a na kousky nakrájené žampiony, podlijeme vínem, necháme žampiony změknout a s nimi postupně dojít i maso. Podávala jsem s opečenými brambory, posypanými nakrájenou jarní cibulkou.

Zveřejněno 23. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbet na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WZ8x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbet na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WZ8x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hřbet králičí, žampióny, víno bílé suché, cibule, sůl, pepř čtyř barev, česnek sušený, paprika čerstvá červená, olej rostlinný

Přidat fotografie receptu