Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso zapečené s růžičkovou kapustou

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 718 kJ /
2 562 kcal
Bílkoviny138,19 g
Tuky195,74 g
Vláknina18,63 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 2,06 g
Sůl4,74 g
Sacharidy53,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté mäso, 1 vajce, prelisovaný cesnak, korenie a soľ dobre premiešame. Krok 2: Do pekáčika dáme na malé kocky nakrájanú slaninu a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Necháme slaninu vyškvariť. Krok 3: Potom pekáčik vyberieme a na dno dáme polovicu ružičkového kelu, ktorý sme nakrájali na polovice. Posypeme drvenou rascou, osolíme. Krok 4: Na kel navrstvíme pripravené mleté mäso.
Mäso zakryjeme druhou polovicou ružičkového kelu narezaného na polovice. Opäť posypeme rascou a osolíme. Krok 5: V smotane rozšľaháme 3 vajcia a zalejeme kel. Krok 6: Vložíme do rúry a zakryté pečieme asi 50-60 minút. Krok 7: Podávame so zemiakmi a zeleninou.

Zveřejněno 23. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso zapečené s růžičkovou kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X1Mg

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso zapečené s růžičkovou kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X1Mg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

hospodyne: Díky, dobrý nápad, skúsim niekedy aj ja s hlávkovým kelom. Díky za tip. ;-)

:-Kpekla jsem ze spařené hlávkové kapusty a hojně zasypala slaninou i po povrchu. Pochutnali jsme si:yes::yes:

Suroviny:
maso mleté, kapusta růžičková, slanina uzená, kmín drcený, vejce, smetana, česnek, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu