Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 933 kJ / 3 569 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,59 g |
| Tuky | 218,62 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 964 mg |
| Sodík | 362 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 362,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme dort. Zahřejeme troubu na 190 *C. Do misky dáme máslo, cukr a vanilkový extrakt, vše dobře vyšleháme do krémové konzistence. Pomalu po jednom zašleháme vejce, poté přidáme mouku a dobře promícháme. Vše vylijeme na plech s vysokým okrajem nebo do dortové formy a pečeme asi 20 minut, dokud dort nebude zlatavě hnědé barvy. Odložíme a necháme úplně vychladnout, cca 25-30 minut.
Krok 2: Zatímco dort chladne, uděláme krém. Ve velké misce nebo misce stojatého mixéru vyšleháme máslo společně s moučkovým cukrem. Mixujeme, dokud nebude hladké, přidáme vanilkový extrakt a mléko a znovu vyšleháme. Jakmile dort zchladne, rozdrobíme ho na velké drobky. Vložíme do nádoby od mixéru, kam poté přidáme i máslový krém a rozmixujeme ručním mixérem. Vezmeme kousky dortové směsi (naběračkou na zmrzlinové kuličky /lžící) a vytvarujeme je do kuliček. Každou kuličku přeneseme na vyložený podnos nebo talíř. Do každé zatlačíme tyčku/špejli od lízátka nebo jakoukoliv jinou a poté je na hodinu vložíme do ledničky.
Krok 3: Každou z vychlazených dortových kuliček ponoříme do rozpuštěné bílé čokolády a necháme trochu okapat přes misku. Můžeme je ještě posypat zdobením, dokud není čokoláda zatuhlá, ale není to nutné. Kuličky na tácu vložíme do lednice a necháme odležet po dobu 30 minut. Poté můžeme podávat.
Zveřejněno 28. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cake pops
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9xEB
Moje poznámka
Cake pops
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9xEB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 9 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 9 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
vejce,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
mléko,
čokoláda
Komentáře (1)