Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 678 kJ /
640 kcal
Bílkoviny32,99 g
Tuky8,75 g
Vláknina51,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy84,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme do vařící vody přes noc, poměr voda : cizrna je 2:1. Nevaříme!
Ráno ji scedíme, přidáme petrželku a cibuli a umeleme vše mlýnkem na maso na střední šajbě. Přisypeme všechno koření i sůl, mouku a řádně promícháme. Vodu použijeme podle savosti mouky, nemusíme dát celých 5 lžic. Hmota na falafel nemá být řídká, aby se nerozpadala při smažení. Hustotou mi připomínala těsto na játrové noky do polévky. Vše promícháme a necháme minimálně hodinku odležet v chladu. Nechávám i přes noc. Krok 2: Pak tvoříme v rukou kuličky velikosti švestky, lehce zploštíme a vkládáme do vysoké vrstvy horkého oleje. Smažíme dorůžova až světle hněda, z obou stran. Jsou krásně křupavé, uvnitř měkké a voní, jako by ani nebyly luštěninové. Po usmažení necháme tuk odsát na ubrousku. Krok 3: Zkoušela jsem sekat cizrnu v mixéru podle původního receptu. Je to dost časově náročné, protože musíte neustále zapínat a vypínat mixér a shrnovat nalepenou hmotu ze stěn do středu nádoby. V mlýnku je to záležitost 3 minut a zrnitost je stejná. Krok 4: Dip: česnek prolisujeme, smícháme s jogurtem. Solí, pepřem a citronem doladíme chuť dle svého gusta.

Zveřejněno 5. 10. 2021

Poznámka autorky Taevita

Recept je upravený z Youtube : www.youtube.com/watch?v=6awCNnE-DZk.

Pokud budete fritovat v oleji, bude falafel vynikající, ale pro vysoký obsah tuku ho zařadíme do VVG - velmi volný graf.

Pokud osmažíte kuličky v horkovzdušné fritéze na 200 °C, 4 minuty po každé straně, nebude tak dobrý, ale bude patřit do hubnoucího PG - přísného grafu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AJBp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AJBp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna, cibule, petrželka, mouka hladká, voda, skořice mletá, koriandr sušený, zázvor mletý, sůl, pepř černý, pepř bílý, prášek do pečiva, soda jedlá, jogurt vegan, česnek, sůl, pepř mletý, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu