Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 678 kJ / 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,99 g |
| Tuky | 8,75 g |
| Vláknina | 51,14 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 84,10 g |
Postup přípravy
Ráno ji scedíme, přidáme petrželku a cibuli a umeleme vše mlýnkem na maso na střední šajbě. Přisypeme všechno koření i sůl, mouku a řádně promícháme. Vodu použijeme podle savosti mouky, nemusíme dát celých 5 lžic. Hmota na falafel nemá být řídká, aby se nerozpadala při smažení. Hustotou mi připomínala těsto na játrové noky do polévky. Vše promícháme a necháme minimálně hodinku odležet v chladu. Nechávám i přes noc. Krok 2: Pak tvoříme v rukou kuličky velikosti švestky, lehce zploštíme a vkládáme do vysoké vrstvy horkého oleje. Smažíme dorůžova až světle hněda, z obou stran. Jsou krásně křupavé, uvnitř měkké a voní, jako by ani nebyly luštěninové. Po usmažení necháme tuk odsát na ubrousku. Krok 3: Zkoušela jsem sekat cizrnu v mixéru podle původního receptu. Je to dost časově náročné, protože musíte neustále zapínat a vypínat mixér a shrnovat nalepenou hmotu ze stěn do středu nádoby. V mlýnku je to záležitost 3 minut a zrnitost je stejná. Krok 4: Dip: česnek prolisujeme, smícháme s jogurtem. Solí, pepřem a citronem doladíme chuť dle svého gusta.
Zveřejněno 5. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AJBp
Moje poznámka
Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AJBp
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 3 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 6 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 12 hodinami
Suroviny:
cizrna,
cibule,
petrželka,
mouka hladká,
voda,
skořice mletá,
koriandr sušený,
zázvor mletý,
sůl,
pepř černý,
pepř bílý,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
jogurt vegan,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová
Komentáře (1)