Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křepelky, pečená prsíčka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Snadný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 163 kJ /
995 kcal
Bílkoviny4,94 g
Tuky107,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 1,29 g
Sůl3,20 g
Sacharidy1,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Křepelky očistíme, stáhneme z kůže.
Prsíčka vyřízneme a prošpikujeme slaninou. Nastrouháme na ně trošku muškátového oříšku, posypeme mletými pepři a solí. Necháme minimálně 2 hodiny uležet, ale ne v lednici. Po odležení obalíme v mouce. Krok 2: Zbylý špek nakrájíme a necháme opéct, přidáme k němu máslo, olej a opečeme křepelky. Podlijeme 1 dl vývaru a šoupneme do trouby. Za stálého polévání pečeme cca 1,5 hod. Pokud je potřeba, vývar přidáme. Zkusíme, jestli je maso měkké a vybereme z trouby. Necháme minimálně 20 minut pod pokličkou, až pak servírujeme. Krok 3: Podáváme s rýží, opečenými malinkými baby barmbůrky a na studeno s chlebem a křenem.
Šťáva se zahustí moukou na křepelkách. Mně k tomu ta rýže nechutnala, ale polovička si pošmákla velice.

Zveřejněno 12. 10. 2021

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Tento recept je z knihy " Jedlá z diviny " od Marie Hájkové, je mírně upraven.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křepelky, pečená prsíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BlRJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křepelky, pečená prsíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BlRJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Anamor: Dnes byly k obědu, takže ano!:-8 Možná, že já peču na nižší teplotu. A mohu poprosit o recept na ty nadívané ? Ještě mám 6 kousků v mrazáku, takže velice ráda vyzkouším.

Moc se mi nezdá to pečení 1,5 h. Je to vyzkoušený recept? Na kolik stupňů se to peče? Sama peču křepelky často, ale tak dlouho určitě ne, i když jsou nadívané.

Suroviny:
křepelky, máslo, olej, pepř mletý, pepř bílý mletý, mouka hladká, špek uzený, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu