Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 163 kJ / 995 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,94 g |
| Tuky | 107,80 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 107 mg |
| Sodík | 1,29 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 1,24 g |
Postup přípravy
Prsíčka vyřízneme a prošpikujeme slaninou. Nastrouháme na ně trošku muškátového oříšku, posypeme mletými pepři a solí. Necháme minimálně 2 hodiny uležet, ale ne v lednici. Po odležení obalíme v mouce. Krok 2: Zbylý špek nakrájíme a necháme opéct, přidáme k němu máslo, olej a opečeme křepelky. Podlijeme 1 dl vývaru a šoupneme do trouby. Za stálého polévání pečeme cca 1,5 hod. Pokud je potřeba, vývar přidáme. Zkusíme, jestli je maso měkké a vybereme z trouby. Necháme minimálně 20 minut pod pokličkou, až pak servírujeme. Krok 3: Podáváme s rýží, opečenými malinkými baby barmbůrky a na studeno s chlebem a křenem.
Šťáva se zahustí moukou na křepelkách. Mně k tomu ta rýže nechutnala, ale polovička si pošmákla velice.
Zveřejněno 12. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křepelky, pečená prsíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlRJ
Moje poznámka
Křepelky, pečená prsíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlRJ
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 30 minutami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 1 hodinou
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 17 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 17 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 23 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 28 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Suroviny:
křepelky,
máslo,
olej,
pepř mletý,
pepř bílý mletý,
mouka hladká,
špek uzený,
vývar hovězí
Komentáře (3)