Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový štrúdl z tvarohu

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 18 porcí

18porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 642 kJ /
4 456 kcal
Bílkoviny81,41 g
Tuky241,78 g
Vláknina52,20 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 347 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy462,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vál nasypeme mouku. Já jsem namíchala třetinu Schär mix B a 2/3 Doves Farm bílá chlebová) Krok 2: Do mouky nastrouháme máslo, vyklopíme tvaroh, přidáme sůl, vajíčko, ocet a vypracujeme nelepivé těsto. To dáme do chladu, než připravíme jablečnou náplň. Krok 3: Jablka omyjeme a nastrouháme na slabé plátky. Vmícháme do nich brusinky. Krok 4: Do kastrolu na kamnech nasypeme cukr a necháme zvolna zkaramelizovat. Krok 5: Do zkaramelizovaného cukru přidáme jablka s brusinkami a promícháme. Chvilku podusíme, než se karamel rozpustí. Necháme vychladnout. Krok 6: Vál posypeme moukou, těsto rozdělíme na dva stejné díly. Z těsta uděláme oválný bochníček a rozválíme. Pomocí válečku přeneseme na plech s pečícím papírem. Krok 7: Plát těsta posypeme drtí sušenek v místě, kam dáváme běžně náplň. Krok 8: Naneseme vychladlá jablka s brusinkami a posypeme skořicí. Krok 9: Opatrně zavineme do závinu a propícháme, aby mohla odcházet pára. Konce závinu úplně nezatlačíme, aby i tudy mohla pára odcházet. Krok 10: Potřeme rozšlehaným vajíčkem a zlehka posypeme cukrem krupicí. Krok 11: Dáme péct do předehřáté trouby na cca 180 °C. Doba pečení je okolo 30 minut do zlatavé barvy.

Zveřejněno 18. 10. 2021

Poznámka autorky srettka

Zkoušela jsem různé bezlepkové štrúdly, ale tohle je opravdu vynikající verze. Mohu vřele doporučit. S těstem se velmi dobře pracuje, nelepí a s ohledem na absenci lepku drží i dobře pohromadě. Dobře se vyvaluje, a to i celkem na tenko. Pomocí válečku se bezpečně a dobře přenáší na plech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový štrúdl z tvarohu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5J3R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový štrúdl z tvarohu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5J3R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tvaroh polotučný, máslo, mouka bezlepková, vejce, ocet, sůl, jablko, cukr krupice, brusinky, skořice mletá, strouhanka

Přidat fotografie receptu