Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Akademie kvality Akademie kvality

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 435 kJ /
2 733 kcal
Bílkoviny53,96 g
Tuky185,70 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 396 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy203,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vánočku nakrájíme na plátky, jablka oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Krok 2: Tvaroh smícháme se smetanou, jablky a osladíme podle chuti. Máslo rozehřejeme. Krok 3: Zapékací mísu vymažeme máslem, dno vyložíme vánočkou, polijeme ji třetinou másla, na ni navrstvíme tvarohovou směs a jablka, posypeme skořicí. Krok 4: Takto vrstvíme třikrát, poslední vrstva je jen vánočka. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Na dno trouby položíme pekáč s vodou.

Pečlivým výběrem surovin můžete dokázat velké věci. Volbou potravin oceněných značkami kvality jako je například Klasa nebo Regionální potravina podporujete zaměstnanost a rozvoj ekonomiky, ale také přispíváte ke zlepšení životního prostředí.

Zveřejněno 23. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZKq

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZKq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Výborný!

Suroviny:
jablko, máslo, vánočka, smetana ke šlehání, tvaroh, vejce, cukr, skořice mletá

Přidat fotografie receptu