Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí škvarky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

PavlinaP PavlinaP

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie94 035 kJ /
22 475 kcal
Bílkoviny50,00 g
Tuky2 475,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,25 g
Sodík 51 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koupíme si hrbetni sadlo, které nakrajime na male kosticky, dame do hrnce, podlijeme jednou sklenickou vody, osolime dle uvazeni, nekdo ma rad slane, jiny malo. Krok 2: Zavreme poklickou a nechame na plameni do vypareni vody, obcas zamichame.
Jakmile se vypari voda, sundame poklicku a pochvilkach michame, aby se skvarky nepripalily.
Delame do zlatova. Krok 3: Jakmile zacnou byt zlatave, scedime je a bud dosolime, nebo ne. Zalezi na vas. Pridame trosku cervene mlete papriky na obarveni, ale neni podminkou, a trochu mleteho cesneku. Promichame a pak muzeme podavat.

TIP: Jak připravit skvělou škvarkovou pomazánku?

Zveřejněno 27. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RA4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RA4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Pokud mají mít škvarky hnědavou barvu, nalejeme nakonec procesu (po odebrání vyškvařeného sádla) do hrnce sklenici mléka. Tak to dělali profesionální řezníci.

Suroviny:
sádlo, voda, sůl, česnek granulovaný, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu