Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na pánvi s balsamikem a kapií

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby marinování

30 min (30 min příprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 656 kJ /
635 kcal
Bílkoviny91,68 g
Tuky17,19 g
Vláknina1,46 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 1,88 g
Sůl5,35 g
Sacharidy28,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vychlazené maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, dáme do uzavíratelné misky. Smícháme prolisovaný česnek,balsamico, worcester a sojovou omáčku, zalijeme maso, dobře promícháme a dáme do chladu marinovat nejlépe přes noc nebo alespoň 30 minut. Krok 2: Maso vyndáme a osušíme papírovou utěrkou. Rozehřejeme wok nebo jinou hlubší nepřilnavou pánev, dáme olej a ihned vložíme maso. Rychle promícháváme a restujeme cca 4 minuty, přihodíme cibulku nakrájenou na špalíčky a ještě 1 minutu restujeme. Krok 3: Přilijeme zbylou marinádu (dle potřeby přidáme sojovou nebo worcesterovou omáčku - pozor obě jsou slané, a přidáme sterilované proužky papriky. Za stálého promíchávání ještě restujeme cca minutu. Podáváme nejlépe s rýží v samostatné misce.

Zveřejněno 28. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na pánvi s balsamikem a kapií

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljkJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na pánvi s balsamikem a kapií

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljkJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

casino: :-) děkuji za komentář :-K přeji krásné adventní dny a hodně zdraví vám všem :-K

"Rozehřejeme wok nebo jinou hlubší nepřilnavou pánev, dáme olej a ihned vložíme maso."
Hmmm... :-O

chiara: :-)moc děkuji za milý komentář:-) hlavní je kvalitní maso a pak chutná vždy :-K Přeji krásnou dobrou noc a ještě hezčí probuzení.

Za takové jídlo musím dát bod aniž jsem ještě vyzkoušela, podle ingrediencí i podle fotky rozhodně vybízí k uvaření

Suroviny:
maso hovězí, olej, ocet balsamiko, omáčka worcesterová, omáčka sojová, česnek, cibulka jarní, kapie sterilovaná

Přidat fotografie receptu