Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
Vyzkoušejte přípravu zapečených brambor jinak! Pancetta, závěj sýra, víno a cibulová směs udělají z obyčejného jídla luxusní pokrm na slavnostní stůl. Vyzkoušejte náš recept a už nebudete nikdy chtít původní salámovou variantu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 018 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,33 g |
Tuky | 143,11 g |
Vláknina | 9,38 g |
Cholesterol | 504 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 10,83 g |
Sacharidy | 42,93 g |
Postup přípravy
Na malém kousku másla dáme pomalu opékat na malé kostičky nakrájenou pancettu nebo špek. Přidáme kolečka cibule, plátky česneku a necháme zesklovatět, zalijeme 50 ml bílého vína a necháme odpařit. Zapneme troubu na 200 °C. Krok 2: Brambory nakrájíme na kolečka, camembert na dílky. Do zapékací misky dáme vrstvu cca poloviny brambor, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, na ně navrstvíme všechnu cibulovou směs a poklademe plátky sýra. Krok 3: Dáme druhou vrstvu brambor, sůl, pepř a zalijeme krémem, který jsme nechali v pánvi mírně zahřát, aby se rozpustil. Zakončíme opět vrstvou sýru a dáme zapéct dozlatova cca 25-35 minut podle trouby. Posypeme čerstvými bylinkami a podáváme.
Zveřejněno 30. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj07
Moje poznámka
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj07
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 9 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 9 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 12 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 7 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 8 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 9 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 9 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 9 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 9 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 9 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 10 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 10 hodinami
Suroviny:
brambory typ b,
pancetta,
máslo,
česnek,
cibule,
víno,
sýr,
crème frâiche,
sůl,
pepř mletý,
čerstvé bylinky
Komentáře