Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
Vyzkoušejte přípravu zapečených brambor jinak! Pancetta, závěj sýra, víno a cibulová směs udělají z obyčejného jídla luxusní pokrm na slavnostní stůl. Vyzkoušejte náš recept a už nebudete nikdy chtít původní salámovou variantu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 018 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,33 g |
Tuky | 143,11 g |
Vláknina | 9,38 g |
Cholesterol | 504 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 10,83 g |
Sacharidy | 42,93 g |
Postup přípravy
Na malém kousku másla dáme pomalu opékat na malé kostičky nakrájenou pancettu nebo špek. Přidáme kolečka cibule, plátky česneku a necháme zesklovatět, zalijeme 50 ml bílého vína a necháme odpařit. Zapneme troubu na 200 °C. Krok 2: Brambory nakrájíme na kolečka, camembert na dílky. Do zapékací misky dáme vrstvu cca poloviny brambor, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, na ně navrstvíme všechnu cibulovou směs a poklademe plátky sýra. Krok 3: Dáme druhou vrstvu brambor, sůl, pepř a zalijeme krémem, který jsme nechali v pánvi mírně zahřát, aby se rozpustil. Zakončíme opět vrstvou sýru a dáme zapéct dozlatova cca 25-35 minut podle trouby. Posypeme čerstvými bylinkami a podáváme.
Zveřejněno 30. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj07
Moje poznámka
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj07
Nejnovější recepty
Ořechový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou
Přidáno před 35 minutami
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 15 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 18 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí pikantní směs
Jan Nemec před 1 hodinou
Borůvkové muffiny
tara23 před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
tara23 před 2 hodinami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 2 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 3 hodinami
Kapustový prejt
magdalenka před 3 hodinami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 4 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 6 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 13 hodinami
Suroviny:
brambory typ b,
pancetta,
máslo,
česnek,
cibule,
víno,
sýr,
crème frâiche,
sůl,
pepř mletý,
čerstvé bylinky
Komentáře