Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové Adobo

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 926 kJ /
1 177 kcal
Bílkoviny105,85 g
Tuky74,40 g
Vláknina7,63 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 4,12 g
Sůl9,60 g
Sacharidy19,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky. Přidáme marinádu a kousky masa rukou promícháme, aby se marináda dostala na všechny. Misku uzavřeme a dáme do chladu nejméně na 1 hodinu. Poté maso vyndáme a dobře osušíme papírovými utěrkami, marinádu necháme na podlití. Krok 2: Do rozehřáté pánve dáme olej a maso zprudka necháme zatáhnout, promícháváme a opékáme, až začne chytat barvu. Maso vyndáme stranou a do pánve dáme zesklovatět cibuli nakrájenou na měsíčky, po chvíli přidáme česnek, necháme rozvonět, vrátíme maso a podlijeme marinádou smíchanou s 200 ml vody. Pod poklicí dusíme asi 30 minut, přidáme polovinu chilli papričky zbavenou semen a nakrájenou na malé kousky. Krok 3: Podlijeme ještě 100-150 ml vody smíchané s hustou kokosovou smetanou a přidáme sladkou sójovou omáčku. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu na minimum a necháme pomalu probublávat do změknutí masa a zhoustnutí omáčky. Přidáme nasekanou bílou část cibulek, ochutíme solí nebo sójovou omáčkou, případně cukrem nebo rýžovým octem dle chuti.
Podáváme posypané na drobno nakrájenou jarní cibulkou a zbylou chilli papričkou s rýží nebo rýžovými nudlemi v samostatné misce.

Zveřejněno 2. 12. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept mám od kamarádky N.N., která několikrát navštívila Filipíny, Vietnam, Koreu i Čínu a vždy přivezla novou inspiraci, recepty a někdy i koření. Moc jí tímto děkuji. Adobo lze dělat i z jiného masa, např kuřecího, skopového i hovězího.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové Adobo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DpxA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové Adobo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DpxA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, ocet, omáčka sojová, bobkový list, pepř černý, olej, cibule, česnek, chilli paprika čerstvá, omáčka sojová sladká, cibulka jarní, smetana kokosová

Přidat fotografie receptu