Pečená uzená žebra na medu, pivu a sweet chilli
Uzená vepřová žebírka pečeme v troubě potřená výbornou marinádou ochucenou medem, sójovou omáčkou, pivem, hořčicí a sladkou chilli omáčkou, která ke sladké chuti dodá trochu pikantnosti. Podáváme s brambory ochucenými libečkem, kmínem a majoránkou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 891 kJ / 4 037 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,50 g |
Tuky | 227,00 g |
Vláknina | 44,00 g |
Cholesterol | 338 mg |
Sodík | 570 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 324,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve vytvoříme marinádu, kterou poté rozetřeme na žebírka. Na marinádu pořádně smícháme olej, sójovou omáčku, med, sweet chilli omáčku, pivo, adžiku, kremžskou hořčici, pepř a mletou papriku.
Krok 2: Poté nakrájíme žebírka na menší kusy a vložíme je do pekáče. Vezmeme směs a žebírka potřeme z obou stran. Rozehřejeme troubu na 220 °C.
Krok 3: Jakmile má trouba požadovanou teplotu, vložíme do ní pekáč s žebírky a necháme zatáhnout 15 minut. Poté vyndáme pekáč z trouby, znovu potřeme marinádou a žebírka přikryjeme alobalem.
Krok 4: Snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 2 hodiny. Poté vyndáme, sundáme alobal, znovu potřeme marinádou, zvýšíme teplotu zpět na 220 °C a 15 minut dopečeme bez alobalu.
Krok 5: Mezitím uvaříme brambory s kmínem, libečkem, solí a majoránkou. Jakmile budou měkké, vyndáme, scedíme a přidáme máslo. Poté necháme dojít pod pokličkou.
Krok 6: Připravíme oblohu a servírujeme.
Zveřejněno 2. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená uzená žebra na medu, pivu a sweet chilli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOXP
Moje poznámka
Pečená uzená žebra na medu, pivu a sweet chilli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOXP
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 19 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
žebra vepřová,
brambory,
med,
olej,
pivo světlé,
omáčka chilli sladká,
hořčice kremžská,
koření adžika,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
omáčka sojová,
kmín celý,
sůl,
majoránka,
libeček,
máslo
Komentáře (1)