Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupský chlebíček s kandovaným ovocem

Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších, nejvariabilnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální, když vám po pečení cukroví zbyde spousta rozinek, datlí, fíků, kandovaného ovoce a čokolády.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marii Marii

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 712 kJ /
5 189 kcal
Bílkoviny102,54 g
Tuky301,70 g
Vláknina22,90 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 591 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy504,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Měkké máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a v mícháme pomalu do těsta. Krok 3: Přidáme pokrájené mandle, čokoládu na kousky, kandované ovoce, rozinky namočené v rumu. Vše dáme do vymazané a vysypané formy. Krok 4: Pečeme na 170 °C asi 40 minut (dle trouby).

TIP: Nejlepší biskupské chlebíčky - oblíbené recepty

Zveřejněno 8. 12. 2021

Poznámka autorky Marii

Péci je možné ve formě srnčí hřbet nebo ve formě na biskupský chlebíček. Vyklápět z formy po vychladnutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský chlebíček s kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zV55

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský chlebíček s kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zV55

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, kypřící prášek do pečiva, mouka hladká, ovoce kandované, rozinky v rumu, čokoláda, mandle loupané, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu