Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorky podle mojí babičky

Toto tradiční cukroví s vůní zázvoru a lehce pikantní chutí je třeba nechat dlouho odležet, aby bylo dobré a měkké. Pokud si ale počkáte, určitě si nevšední chuť tohoto cukroví oblíbíte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 912 kJ /
2 608 kcal
Bílkoviny54,88 g
Tuky76,63 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 793 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy418,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin důkladně vypracujeme těsto. Krok 2: Těsto vyválíme, vykrájíme z něj libovolné tvary nebo tvar zázvorky a položíme je na plech vyložená pečicím papírem. Krok 3: Necháme je sušit na plechu do druhého dne a pak je pečeme asi 7 minut na 160 °C dorůžova.

TIP: Jak a kdy upéct zázvorky - oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 12. 2021

Poznámka autorky RubyRom

Zázvorky bývají tvrdé, proto se pečou alespoň 3 týdny před Vánoci. Je dobré dát je do dózy s víkem a mezi ně dát jablko, zaručeně změknou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorky podle mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXly

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorky podle mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXly

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr, žloutek, mléko, zázvor, kypřící prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu