Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík pečený s uzeným masem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 520 kJ /
841 kcal
Bílkoviny46,05 g
Tuky50,68 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 2,54 g
Sůl6,00 g
Sacharidy25,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Krok 2: Na každý kousek dáme větvičku tymiánu, na roládky špalíček uzeného a spíchneme špejlí, nohy obalíme slaninou. Krok 3: Zbytek uzeného přidáme do pekáčku, podlijeme vínem, přidáme rozkrojenou hlavičku česneku a pečeme doměkka. Je-li potřeba, podléváme během pečení vínem nebo vodou.

Zveřejněno 7. 8. 2009

Poznámka autorky maris

Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pečený s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E9Gg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pečený s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E9Gg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Je to ve skutečnosti králičí svíčková. A to nad kostí je vlastně kotletka z pohledu prasete.:-)

Kousky masa pod hřbetem se dají nazvat panenka. :-)

Parádní recept ! Jen sehnat toho králíka. "Kousky masa pod hřbetem" jsou skvělé, ale taky nevím, jak to nazvat. :-D A ten pečený česnek...mňam. :yes::-)

těmi roládkami jsi mne rozesmála , my tomu říkáme králičí svíčková :-D:-D, nic lepšího nás nenapadlo ;-)řežu to rovnou i s masem od kosti

pipre, u nás je to taky vzácné maso, / na rozdíl od Škopkových ze Slunce,seno .. :-D:-D /, protože - přesně jak Ty říkáš - taky ho vždycky sháním od chovatele, kdy vím, že je naprosto čerstvý. Děkuju Ti, i Janě, za bodíky :-)

Jejda Maris, já králíčí maso miluji snad nejvíc :-)Jednak je dietnější a také asi proto, že moje maminka ho vždycky uměla strašně chutně připravit. Já ho nedělala už dlouho a také se konečně chystám. Jak píše Jana, u nás moc k sehnání není a já zatím nenatrefila ani na ty nožky :-( Nejraději bych ale čerstvě zabitého od nějakého chovatele :-)To bych si udělala králičí hody na pár dnů:-* :-)Jasný bodík:yes:

To nevadí, maris, ty máš vždycky všechny fotky super. My máme králíka moc rádi. Už jsem se zmiňovala. Horší je ho sehnat. Teď občas jsou ty přední nohy, tak vždycky hned vezmu 3 balíčky a jdu na to. tady to příjde taky na řadu. Voní až sem:-p:yes::yes:

Fotka už hotového jídla mně nešla nahrát, až na potřetí, proto je až poslední, tak jsem to vůbec nechtěla a omlouvám se. :-8

Tématické fráze:
jak dlouho pect kralika, jak připravit králíka, jak dlouho se peče králík, pečený králík, přední nohy králíka pečené, naložení králíka, pečený králík se špenátem, králík pečený, naložení masa na uzení, pečené uzené maso, chovatelé králíků, králík recepty, králik přední nohy, pečené králičí nohy, králičí hody, pečený králík recept, králík se špenátem, králik na bazalce, kralici pecene, králík na cesneku s uzenym

Suroviny:
nohy přední králičí, hřbet králičí, maso uzené, slanina anglická, víno červené suché, tymián čerstvý, hořčice pikantní, sůl, pepř, česnek

Přidat fotografie receptu