Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorovo-medové jáhly s chilli brokolicí a kuřecím masem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 768 kJ /
1 857 kcal
Bílkoviny56,81 g
Tuky54,86 g
Vláknina49,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 75 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy260,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pšeno (Jáhly):
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný zázvor a krátko orestujeme. Vložíme pyré, horúcou vodou sparené pšeno, osolíme a okoreníme.
Zalejeme vodou a zakryté dusíme 15 minút.
Potom pridáme med a nadrobno narezané lístky šalvie. Premiešame a zakryté necháme dôjsť. Krok 2: Kuracie plátky:
Mäso z oboch strán osolíme a posypeme korením 4 farieb. Na horúcom oleji opekáme z oboch strán. Krok 3: Brokolica:
Na panvici rozohrejeme olej a na ňom krátko opražíme nadrobené sušené feferonky. Pridáme kurkumu, ružičky brokolice, osolíme, podlejeme 2-3 lyžicami vody a cca 5 min zakryté podusíme. Krok 4: Na taniere dáme pšeno, brokolicu a priložíme plátok mäsa. Prelejeme olejpom z brokolice.
Ozdobíme lístkom šalvie a zeleninou.

Zveřejněno 21. 12. 2021

Poznámka autorky tejaja

Recept je z časopisu Plus 7 dní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorovo-medové jáhly s chilli brokolicí a kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yQxR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorovo-medové jáhly s chilli brokolicí a kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yQxR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jáhly, cibule, zázvor, olej, pyré rajčatové, med, pepř bílý, sůl, šalvěj, stehno kuřecí, koření čtyři pepře, sůl, brokolice, feferonky sušené, olej, sůl, kurkuma

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu