Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová zemlbába-žemlovka

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jollka jollka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 787 kJ /
1 144 kcal
Bílkoviny22,72 g
Tuky9,79 g
Vláknina15,83 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy236,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečící nádobu potřeme máslem na to dáme na kolečka pokrájené rohlíky (první vrstva může být vyšší až 2cm široké kolečka). Krok 2: Cuketu dáme do hrnce a přidáme cukr,med,skořici,kys.citronovou,hřebíček,rozinky a ořechy a dáme vařit aby se vyvařila už tak štavnatá cuketa vaříme asi 15min. Krok 3: Směs dáme na pokrájené rohlíky a nandáme na ní ještě jednu vrstvu rohlíků ty už budou slabší necelý cm. Krok 4: Do mléka dáme vejce a vanilkový cukr rožšleháme vidličkou a polejeme rohlíky posypeme trochou skořice a poklademe plátky másla a pečeme 30-45 minut.

Zveřejněno 7. 8. 2009

Poznámka autorky jollka

Nepíšu množství rohlíků záleží podle velikosti pečící nádoby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová zemlbába-žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Oyqr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová zemlbába-žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Oyqr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

magdalenka:Ten mám ráda zase já;-). Mělo by to být stejně dobré, někdo to tam psal, viď.

1974andrea: ja to vyskúšam v štrúdli...;-)

Taky na to koukám s otevřenou pusou:-O:-)). To navrhnu tchyni, má ráda žemlovku, ale jablka letos nemáme vůbec, zato cuket... :-)):yes:

Ty brďo:-O:-O:-OCuketu mám ve špajzu, takže už vím, co s ní.:-K:yes:

Super nápad! :yes:

Dneska jsem otestovala.. je super,.. chlap se mě ptal kolik je v tom jablek, když věděl že jsem do toho dávala cuketu. Při odpovědi, že žádné koukal jak zjara a naznal, že je lepší jak jablečná :-) takže 1+

Dnes jsem objevila tento recept a +1 :yes: cuketu mám ráda na všechny způsoby, a žemlovku jsem z ní ještě nedělala, takže vyzkouším. Žemlovku peču na pečícím papíře a opeče se krásně dozlatova a nemusím vymazávat. Taky mám ráda žemlovku z vánočky, nejen z rohlíků nebo z tousťáku. :-K

jednodušší než používat nakrájené rohlíky, je vzít světlý toastový chleba! chuť je stejná a ušetří se spoustu času..obzvlášt do obdélníkové pečící formy jako mam já:-):-D

:yes::yes::yes:

Iljuso dej vědět jak chutnalo,dneska ho dělala kamarádka z práce a taky si pochvalovala:-p:yes:

Jani to mléko až nakonec a opravdu si pochutnáte ,:-p:yes:bych řekla že je lepší než s jablíčkama

Tedy Jollka - teď jsi mne úplně šokovala - to musím nechat kolovat mezi spolupracovnice - pěstitelky cuket + bodík:-O;-)

Takže, Joli, to mléko až úplně nakonec s tím cukrem a vajíčkem, jo? Jinak se ty rohlíky nemočí do mléka, když je tam dáváš. Až na konec, chápu to dobře? Jinak, to je fakt super nápad!!!!!!:-!:-!:yes::yes::yes:Posílám 5 bodík!

Další prima receptík, jak využit cuketu. Žemlovku máme rádi, tak určitě tento recept vyzkouším. :-p. Krásné fotečky a dávám bodíka.:yes:

Také si myslím, že hlavně záleží na tom, jak se to okoření:-) a tím se dají nahradit jablka i cuketou:-):yes:

Tématické fráze:
zemlbába recept, zemlbába, vaříme z cukety, štrůdl z cukety, vaříme s cuketou, vaříme z cuket, žemlovka, cuketová buchta s jablky, zemlbába z rohlíků, vaříme žemlovku, recept zemlbaba, zemlbába žemlovka recept, žemlovka recept, recepty zemlbába, vaříme s cukety, štrúdl s cuketou, zemlbába recepty, recept na zemlbabu, cuketový štrůdl, buchtami z cukety

Suroviny:
rohlík, máslo, cuketa, cukr, med, skořice, kyselina citronová, koření hřebíček, rozinky, ořechy, mléko, vejce, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu