Postup přípravy
Krok 1: Přepustím kostku másla, aby se při pečení nepřipalovalo. Kapra vykuchám, zbavím šupin, opláchnu a osolím.
Krok 2: Do prázdné břišní dutiny vložím přiměřeně velkou patku chleba tak, aby kapr na ní stál. Postavím rybu do pekáče, kam jsem vlil rozpuštěné máslo a dám do rozpálené trouby. Při pečení přelévám máslem přes hřbet.
Krok 3: Peču cca hodinu. Po upečení přeložím kapra stále stojícího na chlebu na mísu a nesu na stůl. Máslo, na kterém se ryba pekla už k n i č e m u nepoužiji.
Krok 4: Na stole pak od hřbetu směrem dolů odděluji maso od kostry. Zůstane stát kostra na chlebu a podávám čisté maso bez kostí. Chleba navíc vytáhne z ryby ten bahenní buket. Jen jednou jsem se ulakotil a omastil jsem výpekem brambory....
Zveřejněno 22. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na chlebu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Erpl
Moje poznámka
Kapr na chlebu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Erpl
Nejnovější recepty
Barevná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 5 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 16 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 30 minutami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
Terenees před 2 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 3 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 3 hodinami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 4 hodinami
Suroviny:
kapr,
chléb,
sůl,
máslo
Komentáře (3)