Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oleje bazalkové, bazalková pasta

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klukodvody klukodvody

Středně náročný

Doba přípravy 50339 min Doba přípravy: 50339 min

50339 min (50339 min příprava)

Suroviny

Porce: 1.5 l

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie56 934 kJ /
13 608 kcal
Bílkoviny4,20 g
Tuky1 500,28 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do tří umytých a dobře vysušených zavařovacích sklenic dáme do jedné půlku hlavičky oloupaného česneku a 4 sušené čili papričky. Přidáme 2 dcl zelené bazalky a 1/2 litru oleje a uzavřeme. Krok 2: Do druhé láhve dáme to samé bez čili papriček. Krok 3: Do třetí láhve dáme jen fialovou bazalku a olej. Krok 4: Na teplém místě necháme 5 týdnů macerovat a opět protřepáváme.

Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky.

To, co jsme vyndali z nakládání, krásně rozmixujeme, přidáme kávovou lžičku provensálského koření a lžíci pořádnou vepřového sádla. Promícháme a uzavřeme do skleničky od dětské přesnídávky. Víc toho nebude.

Zveřejněno 7. 8. 2009

Poznámka autora klukodvody

Tak a opět - oleje jsou z bylinkářů, pasta je moje.

Nedovedete si představit, co to udělá s vaším zeleninovým nebo těstovinovým salátem, těstovinami anebo italskými pokrmy. Ocet v kulajdě anebo koprovce je prostě fajn.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oleje bazalkové, bazalková pasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VPlX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oleje bazalkové, bazalková pasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VPlX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Nějak nerozumím bodu 3) - stále se jedná o oleje a najednou octy........
"Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky." - zalévá se to tedy octem?
A pokud ano, tak pastu děláš z toho, co bylo v oleji nebo v octu?

Ty:-D:-D:-D pasty se používají na saláty ,na těstoviny a někdy na naložení masa .

Ahoj. dnes jsem naložil, neb mám rád dobré saláty. Jen se chci zeptat, na co používáte tu pastu?

Pepíku, letos mám nadúrodu bazalky a jsem rád, že ji můžu podle tohoto receptu zúžitkovat:-). Posílám šestý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:
Jsem rád, že je tady na topreceptech další chlap:yes:.

Josefe:-)taky si občas dělám svůj vlastní olej a dle použití používám jak normální tak olivový;-).Hodnotím boďkou:-)

Skvělé!:yes:

Josefe. Perfektní. Zjara jsem koupil semena v OSIVECH bazalek všech druhů a barev a rostou dobře. Chtěl jsem je zmrazovat, ale jak to děláš ty, tak je to prima. Taky si udělám. +bodík. Václav

Pošlu fotku.:-D

No jooo, fialová bazalka:-(, jsem ráda, že se mi konečně chytla ta zelená;-)

Tématické fráze:
cili papricky v oleji, výroba bazalkového oleje, pasta z čili papriček, nakládání sušených rajčat, olej z bazalky, nakládání bazalky, nakládání bazalky do oleje, nakladani cili papricek, recepty z bazalky, čili pasta recept, nakladane cili papricky, nakladana bazalka, čili pasta, vyroba cili pasty, čili papričky recepty, bazalka nakládání, pasta z čili papričky, nakládané papričky, nakládání papriček, čili papričky

Suroviny:
olej, bazalka čerstvá, fialová bazalka, česnek, chilli paprika sušená, olej

Přidat fotografie receptu