Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr po chalupářsku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jiri V. Jiri V.

Snadný

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 383 kJ /
2 960 kcal
Bílkoviny108,91 g
Tuky224,44 g
Vláknina20,85 g
Cholesterol 835 mg
Sodík 1,29 g
Sůl3,10 g
Sacharidy117,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nasolené, odležené porce ryby prošpikujeme skrz hřbet slaninou a posypeme sladkou paprikou. Krok 2: V pekáči rozpustíme máslo, vložíme část brambor, oloupaných a nakrájených na plátky, které osolíme a opepříme (místo pepře jsem tentokrát dal rybí koření), na brambory dáme kolečka cibule. Na cibuli zbytek plátků brambor, které opět osolíme a opepříme, brambory pokryjeme nastrouhanou mrkví. Na mrkev dáme porce kapra a vše zalijeme smetanou. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě. Peču zakryté druhým pekáčem. Občas kontroluji, zda brambory jsou hotové. Krok 4: Podáváme se zeleninovým salátem, čalamádou…….

TIP: Kapr na modro: Co se za tímto nezvyklým názvem skrývá a jak rybu na modro připravit

Zveřejněno 9. 1. 2022

Poznámka autora Jiri V.

Zdroj receptu – Velký rybí receptář Miloše Štěpničky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr po chalupářsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3BxA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr po chalupářsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3BxA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, sůl, pepř mletý, slanina, máslo, brambory, cibule, mrkev, paprika sušená sladká, smetana

Přidat fotografie receptu