Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta na slanině, ajvaru a rajčatech v PH

Pomalý hrnec se stává součástí naší kuchyně, protože nám skutečně pomáhá a šetří čas. Je možné v něm připravovat i tzv. minutky. Maso ochucené oreganem a ajvarem doplněné rajčaty vám s rýží zajisté zachutná.

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 190 min

210 min (20 min příprava + 190 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 853 kJ /
2 116 kcal
Bílkoviny17,41 g
Tuky196,12 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,26 g
Sůl8,00 g
Sacharidy58,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na tenčí nudličky, cibuli na tenké půlměsíčky a společně orestujeme na rozehřátém oleji. Krok 2: Přidáme na širší nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a prudce orestujeme. Krok 3: Přemístíme do pomalého hrnce, přidáme ajvar, vývar, pepř a trochu soli. Dále přidáme česnek, oregano, rajčata i s nálevem a vše promícháme. Krok 4: Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme program High a necháme pracovat 3 hodiny. Poté vyzkoušíme měkkost masa a podle potřeby ještě chuťově doladíme. Krok 5: Na přílohu se hodí rýže, těstoviny, může být i knedlík.

Zveřejněno 9. 1. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Z vepřového masa můžete také použít plec nebo libovější krkovici. Také jsem už dělala z drůbežího.

Ze slaniny můžete použít i levnější např. Gazdovskou, oravskou a nebo menší množství zauzeného špeku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na slanině, ajvaru a rajčatech v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g19r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na slanině, ajvaru a rajčatech v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g19r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

RubyRom: Romi,děkuji:-KGranulovaný česnek je jemnější.Já ho dávám když nemám čerstvý.U něho také odstraňuji zelený střed:-8Ale je zajímavé,že manželovi ten čerstvý někdy dělá problém se zažíváním,ale na topince a v pomazánce nikdy:-)

:-)<3:-K

Určitě moc dobré. Je chuťový rozdíl mezi čerstvým a granulovaným česnekem? Nikdy jsem nezkoušela, nejraději používám čerstvý a odstraňuji z každého stroužku ten zelený klíček uvnitř.

Jaromira18: Ano,pochutnali jsme si:-8Jaruško děkuji:-K

Musí být vynikající.:-K:-K:-K

Suroviny:
slanina anglická, cibule, olej, koření oregáno sušené, česnek granulovaný, vývar masový, rajče, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu