Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lutyšská káva II pro Magdalenku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

bazalka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 038 kJ /
248 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky8,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy24,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvě připravenou překapávanou kávu osladíme a necháme zchladnout. Studenou kávu nalijeme do misky na led a v mrazničce necháme zmrznout. Krok 2: Kávové ledové kostky rozdělíme do vysokých sklenic, zalijeme vychlazeným mlékem a podle chuti případně osladíme. Podáváme se slámkou.

Zveřejněno 7. 8. 2009

Poznámka autora bazalka

V horkém létě je to báječný osvěžující kávový nápoj.

Fotku bohužel nemám, foťák je rozbitý. Ale pokud někdo nafotí za mne, budu ráda.

Zdroj: 20 let starý časopis o kávě a kávových nápojích

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lutyšská káva II pro Magdalenku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1rQm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lutyšská káva II pro Magdalenku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1rQm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:yes:+2:yes:

bazalenka, tak to by sme mali ísť problém spolu na kávu, kde robia "tvoje" kávičky, mojou by asi pohŕdli:-D:-D:-D
Ale je pravda, že na mňa káva nemá účinky typu osvieženie, nespavosť a pod. Ja zaspím aj pri káve. :-D

Terezko doufám, že se srdíčko uklidní a hlavně budeš dobře spát. :-D:-D Já mám zase ráda silnou kávu a málo vody. Takové to malé italské miniaturní "picolo", co se jen tak "vyblízne" hrníček, ale je to síla, že by to porazilo...:-D:-D

:-Dbazalečko, bolo to až príliš osviežujúce:-D:-D:-D V recepte sa píše, že dáme do pohára zmrazené kocky kávy, koľko nepíše sa...:-D Tak som tam dala 3 kocky, silné ako hrom na moje pomery. Ja pijem akýsi slabý odvar : málo kávy, veľa vody:-D:-D:-D
Ale osviežujúce to bolo, aj manželovi chutilo, on kávu bez mlieka nepije. Nabudúce si nedám tie 3 kocky, len 2:-D:-D:-D

Díky Terezko za fotky, bylo to alespoň dobré ? :-?:-D

Takto si děláme kávu již hodně dlouho, jen používáme instantní, včera jsem zrovna dala zamrazit, je to moc dobré a to jsme ani netušili, že je to Lutyšská :-O

Bazalka, je mi potešením, že mi ktosi venoval recept!
A na to druhé, môj názor poznáš. Pekný večer!

Iljušo, já si také srandu nedělám, jen mě baví, jak mě všichni spojují s Lendiiik-viz Lutyšská káva a já ji vůbec neznám. Jen jsem se zastala receptu, protože je dobrý a po netu koluje už moc a moc let ve stejném znění. Tady ještě není, tak přece může být, proč ne.
Tenhle recept jsem opravdu našla v jednom časopise pod stejným názvem Lutyšská káva a je to skvělý nápad. Můžu klidně oskenovat stránku a poslat. A Magdalence se po kávě zastesklo, tak jsem přidala....:-D:-D

bazalko - ale beze srandy, mě se líbí ten nápad s kostkami zmrzlé ;-)kávy

Tématické fráze:
káva picolo, hrníčky na picolo, káva recept, ledová káva z zmrzle kavy, picolo káva, káva-picolo, jak uvarit prekapavanou kavu, hrnky na kávu picolo, jak udělat picolo, šálky na picolo, italské picolo, lutyšská káva, šálek na picolo kávu, magdalenka-recepty, bublanina retigové, magdalenkacz, hrnicky picolo, picolo šálek, hrníček na překapávanou kávu, recept na prekapavanou kavu

Suroviny:
káva, mléko, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu