Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkové řezy s mascarpone

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 521 kJ /
4 905 kcal
Bílkoviny40,00 g
Tuky452,67 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 833 mg
Sodík 671 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy161,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu listového těsta rozválíme na pečícím papíru na tenký plát a přendáme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, stáhneme na 180°C a pečeme do zlatova. Krok 2: Než se upeče, připravíme vše ostatní. Čokoládu s tukem dáme rozehřát do vodní lázně, mascarpone smícháme s vanilk. cukrem. Krok 3: Listový plát a čokoládu necháme zchladnout. Pak natřeme mascarpone, rozetřeme čokoládu a necháme v chladu ztuhnout. Zároveň vychladíme mísku na šlehačku. Krok 4: Šlehačku našleháme se ztužovačem a cukrem nebo
stévií, aby držela tvar, natřeme na ztuhlou čokoládu a můžeme poházet ovocem. (Plátky jahod, čerstvými mandarinkami, borůvkami, malinami)

Zveřejněno 18. 1. 2022

Poznámka autorky janky3

Plát by mohl být i z odpalovaného těsta, ale líistové mně chutná víc. Tento recept mě napadl, když měli v Lidlu mascarponne v akci. Čokoláda byla doma nějakou dobu, volala po zpracování, z druhé půlky těsta jsem pekla štrúdl. Takže všechno do sebe zapadalo. Šlehačka byla také v akci. A vznikl neuvěřitelně dobrý, lehoučký moučník. Povrch by bylo možné postrouhat čokoládou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové řezy s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlzR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové řezy s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlzR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Mám ráda vrstvení a šlehačku jak obláček nahoře. Ale také do šlehačky občas něco přidávám, třeba pražené nasekané lískové oříšky, nebo do věnečků do šlehačky žloutkový krém. Všechno dělám se stéviovým sladidlem, abych mohla kousek ochutnat<3

:-)<3<3 mascarpone se šlehačkou to máme rádi (šlehám dohromady s rovnou lžící cukru) :-K

Suroviny:
těsto listové, mascarpone, cukr vanilkový, čokoláda na vaření, zlatá haná, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr krupice

Přidat fotografie receptu