Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z jelení plece

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 700 kJ /
406 kcal
Bílkoviny6,99 g
Tuky10,25 g
Vláknina24,01 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy65,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celou plec naložíme do zeleninové zálivky a necháme v chladu 3-4 dny uležet, doporučuji maso každý den otáčet, aby se dokonale uleželo, zvláčnělo a změklo. Krok 2: Jakmile jsme připraveni vařit, maso vyndáme z láku, omyjeme, osušíme a důkladně odblaníme. Nakrájíme na kostky cca 2 cm velké. Krok 3: Nové koření a jalovec dáme do hmoždíře a dokonale nadrtíme. Krok 4: Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, cca 5-7 minut. Přidáme maso a koření a opět restujeme dokud není maso ze všech stran hnědé. Krok 5: Zalijeme vývarem a necháme při mírné teplotě dusit za občasného promíchání, dokud maso není úplně měkké. Nakonec přidáme škrob a omáčku zahustíme.

Zveřejněno 19. 1. 2022

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Guláš jsem zahustila škrobem, aby byl bezlepkový, ale je možné použít i polohrubou mouku nebo nezahustit vůbec.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z jelení plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKM8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z jelení plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKM8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

:-)<3určitě by mi chutnal, zelenina s lákem je široký pojem ale spravila to fotka a cibule je dost, aby guláš zahustila - pěkný recept i foto :-K

Suroviny:
plec jelení, směs zeleninová, cibule, česnek, vývar zeleninový, koření, paprika sušená sladká, bobkový list, kmín mletý, majoránka, sůl, pepř, máslo, škrob

Přidat fotografie receptu