Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 700 kJ / 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,99 g |
Tuky | 10,25 g |
Vláknina | 24,01 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 65,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celou plec naložíme do zeleninové zálivky a necháme v chladu 3-4 dny uležet, doporučuji maso každý den otáčet, aby se dokonale uleželo, zvláčnělo a změklo.
Krok 2: Jakmile jsme připraveni vařit, maso vyndáme z láku, omyjeme, osušíme a důkladně odblaníme. Nakrájíme na kostky cca 2 cm velké.
Krok 3: Nové koření a jalovec dáme do hmoždíře a dokonale nadrtíme.
Krok 4: Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, cca 5-7 minut. Přidáme maso a koření a opět restujeme dokud není maso ze všech stran hnědé.
Krok 5: Zalijeme vývarem a necháme při mírné teplotě dusit za občasného promíchání, dokud maso není úplně měkké. Nakonec přidáme škrob a omáčku zahustíme.
Zveřejněno 19. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z jelení plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKM8
Moje poznámka
Guláš z jelení plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKM8
Nejnovější recepty
Velikonoční lívance
Přidáno před 17 minutami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 45 minutami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 15 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 16 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 16 minutami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 6 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 11 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 12 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 12 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 13 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 13 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 15 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 16 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 17 hodinami
Suroviny:
plec jelení,
směs zeleninová,
cibule,
česnek,
vývar zeleninový,
koření,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
kmín mletý,
majoránka,
sůl,
pepř,
máslo,
škrob
Komentáře (1)